avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte si taxe succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte si taxe succesiune

Buna ziua,
Tata a decedat in luna martie 2009 si familia intentioneaza sa faca succesiunea. Mentionez ca obiectul succesiunii este un apartament cu 3 camere, imobilul fiind construit cu aproximatie in anul 1980 şi dobândit prin act de vanzare cumparare in timpul casatoriei. Valoarea apartamentului este, cu aproximatie, de 50.000 de euro. Pe actul de proprietate sunt trecuti ca proprietari ambii soti si unul dintre copii. Mostenitori directi sunt sotia defunctului si cei doi copii care au rezultat din casatoria acestora.
M-ar interesa care sunt pasii care trebuiesc urmati, actele necesare si taxele notariale (cu aproximatie).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:55, 23 Februarie 2010
In baza documentelor ,in situatia existentei de consens din partea succesorilor,va puteti adresa la notar,cu care discutati situatia,va comunica taxele aferente (care difera de la notar la notar) .
In situatia acceptarii taxelor fixate,se intocmesc documentele in forma autentificata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Artigas Artigas Va salut, V-as ruga sa-mi reimprospatati memoria spunanandu-mi ce documente sunt necesare la notariat pentru succesiune. Precizez ca este un singur mostenitor ... (vezi toată discuția)
Succesiune danaistratescu danaistratescu Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti de ce documente am nevoie pentru o succesiune. Este vorba de un apartament de 3 camere semi-decomandat, situat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj cristianpopa cristianpopa Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata. Parintii mei au trait in concubinaj timp de aproape 40 de ani,si au rezultat 2 copii pe care iau ... (vezi toată discuția)