avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea urmatoarei situatii:
sotul meu a mostenit un apartament in urma decesului mamei sale. este singurul copil. ( parintii sai au divortat, el a ramas in grija mamei.) din partea mamei mai exista o matusa (sora mamei) si o nepoata (fiica sorei mamei). Ce pasi trebuie facuti pentru a putea vinde apartamentul? Care sunt taxele ce trebuie platite? Mentionez ca au trecut 2 luni de la deces.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:22, 23 Februarie 2010
Sa mearga la notar sa faca dezbaterea succesiunii.El va mosteni tot.Taxele nu stiu cat sunt.Dupa care va putea vinde.Bafta
in cazul in care exista descendenti succesori, acestia ii inlatura de la succesiune pe ceilalti succesori colaterali .
astfel incat sotul dvs. este singurul mostenitor al mamei sale .
sa se adreseze unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctei si sa dea declaratie de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni de la decesul defunctei , ulterior urmand sa procedeze la dezbaterea succesiunii .
daca aceasta se dezbate in termen de 2 ani de la deces, nu se plateste impozitul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in instanta MaraMax MaraMax Buna ziua si multumiri pt raspuns, intrebarea mea ar fi- este posibila efectuarea succesiunii in instanta dupa ce unul din mostenitori cheama pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)