avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit control fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

control fiscal

am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond.
s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de fapt mi-au spus ca pentru masinile respective amortizarea nu trebuie sa o calculez lunat si trebuie sa o duc toata intr-o luna pe cheltuiala, mie nu mi se pare corect
o alta anomalie am o barca foslosita pt. diverse ocazii , la care calculez amortizare nedeductibila luna de luna mi s-a spus ca trebuie sa de asemnea sa o duc pe cheltuiala toata odata , ce spuneti ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:25, 24 Februarie 2010
multumesc pentru ajutor, am totusi rugamintea sa mai cititi o mesajul meu, cum credeti ca trebuie sa procedez cu amortizarea masinilor, ele sunt folosite in deplasarile patronului , in privinta cheltuielilor cu amortizareacu barca nu procedez corect decat pe jumat ate deoarece le consider nedeductibile dar nu aplic si impozit pe dividende
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
i) amortizarea, în limita prevăzută la art. 24;
---------------------
ART. 24
Amortizarea fiscală
(2) Mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporală care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este deţinut şi utilizat în producţia, livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriat terţilor sau în scopuri administrative;

(11) Amortizarea fiscală se calculează după cum urmează:
h) numai pentru autoturismele folosite în condiţiile prevăzute la art. 21 alin. (3) lit. n).
----------------
ART. 21
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
n) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcții de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.

Daca adm. are in folosinta ambele masini, atunci pentru una din ele se ve calcula amortizare fiscala deductibila iar pentru cea de a doua amortizare contabila nedeductibila fiscal.
In ce priveste barca , daca nu are legatura cu obiectul de activitate ,se poate pune problema tratamentului ca dividend, dar din initiativa contribuabilului - n-am intilnit cazuri . Aici se poate discuta si asupra deductibilitatii altor cheltuieli pe care detinerea unei barci le poate implica : costul cu brevetul, cu impozitul etc.
Acest tratament il aplica organul de control . Desigur, puteti si dvs aplica acest regim dar este costisitor si mai degraba vindeti barca persoanei fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar masini pe societate elena010305 elena010305 Cate masini poate avea o firma cu 2asociati ( 99%,1%) la care cheltuiala cu amortizarea sa fie deductibila? Va multumesc anticipat pentru eventualele ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)
Am voie sa inregistrez aceste cheltuieli ? iuli-ana iuli-ana firma detine o ambarcatiune la care calculez amortizarea si o consider nedeductibila deoarece nu obtin venituri cu ea, acum patronul vrea sa faca ceva ... (vezi toată discuția)