Am sesizat instanta pentru fapta de insulta adresata mie pe site-ul unui ziar cunoscut si la prima infatisare nu mi s-a permis sa vad probele din dosar ,iar ,desi eu stiam autorul care de altfel isi daduse numele pe site instanta a decis sa trimita dosarul la Parchet pentru cercetari .S-a procedat corect sau e un mod de a "ingropa" dosarul la Parchet?:sorry:
Sa inteleg ca ziarul respectiv a adus probe la plangerea dvs. Nu ati sesizat persoana, ci publicatia. Plangerea a fost indreptata gresit de la inceput.
Cu toate ca s-a dezincriminat insulta, totusi Prin Decizia nr. 62 din 8 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, a fost declarata ca neconstitutionala, iar Legea 278/2006 prin care au fost abrogate din Codul penal infractiunile de insulta si calomnie.
Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal, deci au fost abrogate în 2007, iar in 2008, Curtea Constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care abroga cele două infractiuni.
S-a renuntat la procedura plângerii prealabile adresate direct instantei pentru o categorie de infractiuni considerate cu un grad mai mic de periculozitate (amenintarea, loviri sau alte violente, vatamare corporala, abuz de încredere, tulburarea de posesie) în conditiile în care sesizarile erau adresate direct la instanta de judecata, fara o cercetare prealabila de catre organul de cercetare penala. Acest fapt îngreuna activitatea instantelor cu cauze ce se solutionau în multe cazuri cu încetarea procesului penal ca urmare a retragerii plângerii de catre partea vatamata sau împacarea partilor.
Se vor efectua cercetari si se va propune o solutie legala de Parchet.
Succes!
Calomnie
enache ramona
As dori sa stiu ce solutie legala am in cazul in care ,in mod repetat, o colega de serviciu imi aduce diverse acuzatii de natura personala ,cu conotatii ... (vezi toată discuția)