avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilete la ordin format vechi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilete la ordin format vechi

Buna ziua,

am si eu o rugaminte si anume aceea de a imi da o solutie in a impiedica o societate de leasing de a trimite spre decontare un bilet la ordin model vechi.
Biletele la ordin model vechi emise in momentul semnarii contractului de leasing au fost inlocuite cu cele noi emise conform normelor BNR, insa cele vechi nu ne-am mai fost predate nici pana acum, cu toate ca le-am solicitat acest lucru in nenumarate randuri.
Eu am ajuns la finalul contractului de leasing, mai am de platit numai sumele aferente inchiderii contractului, insa din lipsa de disponibil am solicitat o amanare, care mi-a fost aprobata. La finalul discutiei insa mi s-a comunicat ca este posibil sa se introduca spre decontare biletele la ordin in format vechi.

Cum ii pot eu impiedica sa faca lucrul asta? Tin sa precizez ca pana in prezent biletele care s-au decont au fost cele in format nou.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: mirabela_viorela , utilizator 16:14, 23 Februarie 2010
pai, ori v-au aprobat amanarea platii ori va baga la plata bilete vechi? oricum anuntati la banca ca sa nu le primeasca si aratati ca ati achitat toate ratele mai putin ce aveti de plata.. valoarea reziduala, parca nu?
Ultima rata este achitata. A mai ramas sumele facturate pentru inchiderea contractului printre care este si valoarea reziduala.
Dar pentru aceste sume nu au BO-uri si vor sa le foloseasca pe cele vechi ca sa isi incaseze banii.

Merci
O sa incerc sa vorbesc la banca, dar din cate stiu eu, banca daca primeste un bilet la ordin valabil il vor deconta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avalist Mariana Ghimfus Mariana Ghimfus Buna seara! AVALIST Am incheiat in contr.leasing in 2007. Societatea are 3 asociati si administratori toti trei. Eu am semnat ca avalist in acest contract. ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - contract predare leasing DOINEX CONSULTING DOINEX CONSULTING Buna ziua, doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)