avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA.Plata asigurari sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA.Plata asigurari sociale

Buna ziua!Am primit o noificare de la Casa de pensii prin care mi se cerea sa completez declaratia 19/2000 si sa platesc lunar o anumita suma de bai.
Am terminat facultatea in iulie 2009 si mi s-a spus ca trebuie sa platesc retroactiv.
Detin Pfa insa sunt la master.
Vreau sa stiu daca faptul ca sunt la master ma va exonera de la plata contributiei lunare la Casa de Asigurari.
Cel mai recent răspuns: brainylaura , utilizator 12:28, 24 Februarie 2010
Daca sunteti PFA, sunteti obligat sa platiti contributia de asigurari sociale de sanatate ( prin L 95 /2005 ) si contributia la asigurari sociale ( pensie - de L 19/2000).
Daca ati fi avut un contract de munca nu mai aveati obligatia achitarii CAS ( pensie ). Dar CASS trebuia platit din orice sursa de venit , indiferent daca sunteti student sau nu .
Cei de la casa de pensii mi-au spus ca in perioada facultatii sunt asigurat , insa nu stiau exact daca la masterat se aplica acest aspect.
Referitor la contributia la sanatate stiam ca treb sa platesc in funcite de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce cotizatii se mai platesc la pfa? soarebv soarebv Buna ziua: As avea cateva intrebari: 1. se mai plateste cota la CASS din PFA? (Activitati de servici) 2. La CAS? 3 Somaj? 4.Pensi? 5. se pot face ceva ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)