avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare Intreprindere Individuala

Cate obiecte de activitate poate avea o I.I.?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters54856 , utilizator 19:14, 20 Aprilie 2010
Legea spune ca I.I. pot avea doar un singur cod caen.
puteti sa ne spuneti si Legea ?
OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale.
Avantaje:
- organizarea contabilitatii in partida simpla - registrul de incasari si plati, jurnal de vanzari/cumparari, registrul inventar (fara note contabile, balante si bilant)
- posibilitatea intreprinzatorului persoana fizica de a folosi banii incasati fara alte formalitati (nu este necesar sa se astepte sfarsitul anului pentru a se distribui dividende)
- recunoasterea veniturilor si cheltuielilor aferente activitatii desfasurate la data incasarii, respectiv platii (si nu la data intocmirii documentelor, cum este cazul contabilitatii societatilor comerciale)
- o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica titulara a intreprinderii individuale cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care intreprinderea individuala este autorizata
Dezavantaje:
- raspunderea patrimoniala se intinde asupra intregului patrimoniu al persoanei fizice titulare a intreprinderii individuale (Întreprinderea individuală nu este persoană juridică şi se prezintă în cadrul raporturilor de drept ca persoană fizică. Patrimoniul întreprinderii individuale este inseparabil de bunurile persoanele ale antreprenorului.)
- intreprinderea individuala se poate infiinta in baza unui singur cod CAEN. Desfasurarea altor activitati (mai multe coduri CAEN) presupune deschiderea mai multor intreprinderi individuale
- persoanele fizice trebuie să facă dovada pregătirii şi experienţei în domeniile de activitate pentru care solicită autorizarea.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
roxanach, utilizator
nu vreau sa devin obsedant, dar la ce articol ati gasit aceasta:"intreprinderea individuala se poate infiinta in baza unui singur cod CAEN. Desfasurarea altor activitati (mai multe coduri CAEN) presupune deschiderea mai multor intreprinderi individuale"?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Comert prin i.i. Csuri84 Csuri84 Buna, Stie cineva daca o diploma de contabil este suficienta pentru inregistrarea unei Intreprinderi individuale pentru comert in ... (vezi toată discuția)
Costuri intreprindere individuala si avantaje aylinutza aylinutza care sunt costurile infiintarii unei intreprinderi individuale si ce avantaje are aceasta fata de un AF?eu si sotul vrem sa dechidem un magazin intr-un spatiu ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - model de statut Veres-Andreea Veres-Andreea Buna ziua, as avea si eu nevoie de un pic de ajutor. Doresc sa imi infiintez o intreprindere individuala si am nevoie de un model de statut. Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)