avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

impozit forfetar

Buna seara!As dori sa ma lamuriti intr-o problema in ceea ce priveste impozitul forfetar.Mai am o rata de impozit forfetar de platit si in acelasi timp am de recuperat TVA de la stat in jur de 5000 RON.Vreau sa stiu daca se poate face o cerere de compensare (fara a cere mai intai rambursarea) si daca se mai face controlul fiscal inainte de acceptarea cererii.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:03, 23 Februarie 2010
tva de recuperat nu se compenseaza cu alte obligatii fiscale decat dupa solutionarea unui decont negativ de tva cu optiune de rambusare.

daca cereti rambusarea tva nu inseamna ca se face obligatoriu control anticipat.
se poate solutiona cererea dvs. si prin control ulterior, in functie de analiza de risc a decontului respectiv, in special a SIN-ului (standard individual negativ).

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)
Compensare tva cu dobanzi si penalizari oanamari98 oanamari98 Se pot compensa obligatii de plata, respectiv dobanzi si penalizari de intarziere aferente impozitului pe profit cu TVA de recuperat? E necesara o cerere ... (vezi toată discuția)
Termen inspectie fiscala romascanu romascanu Dragi consultanti fiscali si altii, Pentru o cerere [b]din 2006[/b]/ decont cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare (cca.46.ooo lei) care ar fi ... (vezi toată discuția)