avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general COMPENSARE TVA CU DOBANZI SI PENALIZARI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

COMPENSARE TVA CU DOBANZI SI PENALIZARI

Se pot compensa obligatii de plata, respectiv dobanzi si penalizari de intarziere aferente impozitului pe profit cu TVA de recuperat? E necesara o cerere scrisa?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 19:51, 20 Decembrie 2011
intai de toate trebuie sa depuneti decont cu optiune de rambursare, si simultan cerere de compensare . pentru decontul cu optiune de rambursare veti fi supus unui control (anticipat sau ulterior ). compensarea se face cu data depunerii cererii de compensare, indiferent daca e control anticipat sau ulterior...

"Procedura din 22 februarie 2010 de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, publicata in MO 131/26.02.2010, modificata prin Ordinul 2017/2011 privind modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 263/2010 pentru aprobarea Procedurii de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, publicat in MO 362/24.05.2011

A. Depunerea si inregistrarea deconturilor de TVA
1. Deconturile de TVA se depun de catre persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata conform art. 153 din Codul fiscal, la organul fiscal competent, prin posta sau direct la compartimentul cu atributii in gestionarea declaratiilor fiscale, precum si prin sistemul electronic national, la termenele prevazute de Codul fiscal.
1.1. Persoana impozabila poate solicita, potrivit prevederilor legale in vigoare, compensarea sumei negative de TVA aprobata la rambursare cu anumite tipuri de creante fiscale, cu respectarea prevederilor art. 116 din Codul de procedura fiscala, stingerea efectuandu-se in ordinea prevazuta la art. 115 din acelasi act normativ.
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune in forma autentica ciandreea ciandreea Contractul de cesiune de creante, incheiat in baza Ordinului MFP 1308/2009 privind unele masuri pentru solutionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu ... (vezi toată discuția)
Termen inspectie fiscala romascanu romascanu Dragi consultanti fiscali si altii, Pentru o cerere [b]din 2006[/b]/ decont cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare (cca.46.ooo lei) care ar fi ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva danastoican danastoican rambursare TVA societate platitoare de TVA solicita rambursare in luna sep.2013, in luna dec.2013 primeste decizie de anulare TVA, luna aceasta la control se ... (vezi toată discuția)