avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare parti sociale si revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare parti sociale si revocare administrator

Buna ziua,
Preambul: srl, 2 asociati cu parti sociale egale 50-50, ambii administratori
Va rog sa ma indrumati pentru a rezolva urmatoarele:
- revocarea unuia din administratori, de comun acord
- cesionarea partilor sociale ale unuia dintre administratori catre celalalt

Astfel rezultatul este ca srl-ul are asociat unic, care este si administrator.

Actul constitutiv prevede ca ambii sunt asociati si administratori. Se redacteaza din nou un act constituv care prevede ca exista asociat unic/administrator sau se realizeaza acest lucru prin act aditional?
Aveti vreun model de proces verbal de predare/primire a actelor firmei?
Deasemenea orice alte detalii despre acest proces, m-ar ajuta foarte mult.

Va multumesc.
:">
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 10:46, 24 Februarie 2010
in urma anuntului de convocare a adunarii generale a asociatilor avind pe ordinea de zi problemele postate de dv. se incheie un proces verbal in care se consemneaza hotarirea asociatilor, in sensul ca partile sociale ale asociatului X se transfera catre asociatul Y in acest mod: cu/fara plata lor, inventar, predarea/primirea actelor contabile si de administratie, etc. se redacteaza hotarirea adoptata in urma desfasurarii adunarii generale si un act aditional la actul constitutiv prin care se modifica articolele legata de numarul de asociati si modul de administrare.
Va multumesc frumos!
Mai este necesar si un contract de cesiune parti sociale intre cei doi.
Actul constitutiv se actualizeaza si se depune la RC ultima forma (cea de dupa modificari) + celelalte documente necesare inscrierii modificarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune (cedare parti) ori revocare din functia de administrator ? NCDumitru NCDumitru Buna ziua ! In Firma ... SRL suntem 2 persoane fizice in functia de administratori si asociati cu drepturi egale (50 - 50%) Vreau sa ma retrag din acte ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi dati si mie un model de revocare din functie al unui administrator la un SRL. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)