avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

revocare administrator

Buna ziua! As dori sa imi dati si mie un model de revocare din functie al unui administrator la un SRL.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LaryClarice , utilizator 15:37, 22 Octombrie 2023
Pur si simplu o hotarare AGA cu articol unic "incepand cu data de...se revoca X din functia de administrator ( si eventual se numeste Y, daca societatea are asociat unic). La fel si in actul aditional la actul constitutiv.
Nu se mai fac si hotarari si acte aditionale. Se redacteaza actul modificator al actului constitutiv (ori hotarare ori act aditional) plus actul constitutiv actualizat, care se depune obligatoriu.
Daca administratorul este numit prin actul constitutiv, atunci se da o hotarare AGA si se redacteaza actul constitutiv cu modificarile la zi, care se depun impreuna la ORC. Daca administratorul este numit prin decizie, se va revoca tot prin decizie. Uite un model de hotarare:

SC ……….
Sediul …….

HOTARARE
Nr. …. din data de …… a asociatului unic al
Societatii comerciale ……., cu sediul in loc. ….., str., inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul …… sub nr. J …/…./…., C.U.I …….


Subsemnatul/a, …….., domiciliat/a in loc. ……, str…….., , legitimata cu CI seria … nr. …… eliberata de ….. la data de …., CNP ……, in calitate de asociat unic al societatii comerciale ……., am hotarat modificarea actului constitutiv al societatii dupa cum urmeaza:
Art.1. Incepand cu data de ……………. se revoca din functia de administrator d-ul/d-na …………….., domiciliat/a in loc. …………, legitimate/a cu CI seria …., nr. ……..
Art. 2 Se numeste in functia de administrator (daca bexista inlocuitor) d-ul/d-na ……………….
Art. 3. Ca urmare a modificarilor efectuate prin hotararile adunarii generale ulterioare inmatricularii, in baza Legii 31/1990 R, modificata, se introduce Actul Constitutiv Actualizat cu toate modificarile la zi, in baza caruia societatea va functiona in continuare,



Semnatura,

…………………………..
royal.consulting a scris:
Daca administratorul este numit prin actul constitutiv, atunci se da o hotarare AGA si se redacteaza actul constitutiv cu modificarile la zi, care se depun impreuna la ORC. Daca administratorul este numit prin decizie, se va revoca tot prin decizie.

Nu prezinta nicio relevanta cum a fost numit administratorul, ca sa nu mai vorbim ca nu exista diferenta intre hotarare si decizie.

Art. 3. Ca urmare a modificarilor efectuate prin hotararile adunarii generale ulterioare inmatricularii, in baza Legii 31/1990 R, modificata, se introduce Actul Constitutiv Actualizat cu toate modificarile la zi, in baza caruia societatea va functiona in continuare

N-am inteles: (1) ori e adunare generala ori e asociat unic; (2) cum adica se introduce actul constitutiv actualizat; (3) de ce spuneti ca societatea functioneaza in baza actului constitutiv actualizat.
Buan ziua! Ma scuzati pt lipsa mea de istetime, dar sincer m-ati pierdut pe drum. Pe mine ma intereseaza un model de revocare din functie un administrator de la o societatea cu raspundere limitata care are asociat unic strain. In urma revocarii asociatul unic strain va deveni administrator.
Va rog, sa ma ghidati si pe mine in sensul asta.

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator claudiaP claudiaP Buna ziua! In cazul in care se doreste schimbarea administratorului, care este procedura ce trebuie urmata? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)