avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM angajata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM angajata insarcinata

Buna ziua,
A avut cineva control de la ITM in urma depunerii luarii la cunostinta despre starea de graviditate a unei angajate? Daca da, ce acte sunt solicitate de inspectori la control?
Documentele intocmite de medicul de medicina muncii privind salariata insarcinata (ce documente mai exact trebuiesc facute de medic?) se depun doar la DSP sau si la ITM? Pot sa instiintez medicul de medicina muncii, fara sa instiintez si ITM?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: redvelvet , utilizator 13:10, 24 Februarie 2010
aveti in vedere in primul rand regulamentul intern si dispozitia privind protectia maternitatii la locul de munca ...
La primirea de la salariata a instiintarii privind starea de graviditate, veti face adresa la conducerea firmei, la ITM si la medicul de medicina muncii.

De la medciul de medicina muncii veti primi un raport pe care il puneti la dosarul salariatei.

Eu nu am primit niciodata nimic din partea ITM, cu atat mai putin un control.
Sincer, prima data cand am depus o astfel de instiintare la ITM salariata de acolo s-a uitat la mine luuuuuuung, m-a intrebat de ce o depun, am explicat, a respirat greu si pana la urma a primit-o. Si gata!

Aveti grija ca la dosarul salariatei sa atasati copii dupa adresele trimise la ITM si medicina muncii.
Multumesc mult pentru ajutor!
ITM-ul se instiinteaza doar daca i s-a recomandat concediu de risc maternal . Ei atunci vin si verifica toata documentatia in baza careia i s-a acordat concediu de risc maternal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
zzenovia, utilizator
Gasiti toate raspunsurile de care aveti nevoie in OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal ana32 ana32 As dori sa-mi iau concediu medical de risc maternal, si nu stiu daca firma la care lucrez este arondata la medicina muncii.Medicul ginecolog vrea sa-mi faca un ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina calin1992 calin1992 Buna ziua! Lucrez la a agentie de pariuri sportive unde se fumeaza. Mi-as dori sa raman insarcinata si as vrea sa am posibilitatea sa beneficiez de acest ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal refuzat de angajator IoanaPura IoanaPura Angajatorul refuza sa semneze raportul de la medicina muncii a concediului de risc maternal pe motiv ca vor veni in control cei de la DSP. Ce e de facut? (vezi toată discuția)