avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere disciplinara vs. raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere disciplinara vs. raspundere patrimoniala

Buna seara,
Cine poate sa ma ajute??
Firma la care lucrez are fise de post, ROF, ROI si proceduri care stabilesc pasii de urmat pentru activitatile desfasurate. In urma inventarului s-au constatat anumite lipsuri. Fara a face o anumita cercetare (cum au disparut acele marfuri, cine se face vinovat de furt) si fara a prezenta situatia exacta a prejudiciului, s-a luat hotararea ca minusul sa fie acoperit de managerii unitatii pe motivul ca nu s-au respectat procedurile firmei. Doi dintre acestia au semnat angajamente de plata iar al treilea a refuzat sa semneze. Totusi acesta a achitat suma ce-i revenea de plata, primind in schimb o chitanta fiscala (achitat contravaloare minus inventar). Ceva este in neregula aici imi dau seama, dar ce anume? Multumesc
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 08:49, 28 Noiembrie 2006
daca s-a dat o decizie care constata ca lipsurile se datoreaza nerespectarii regulior interne si in acestea scrie clar cine raspunde pentru ce..... nu este nici o problema, faptul ca a achitat suma de bani nu inseamna decat ca recunoaste decizia care s-a dat..... normele interne aduse la cunostinta angajatilor sunt obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar ,cercetare disciplinara rebela_ikariam rebela_ikariam Buna seara ! Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati in urmatoarea problema: Intr-un magazin cu 2 angajati in functia de vanzator,se constata un minus la ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal ce valoare are in cazul imputarilor salariale buburuza 29 buburuza 29 Buna seara firma la care lucrez ne obliga sa platim lipsurile din magazin iar la insisitentele noastre de a semna un angajament de plata (pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Minus la inventar danaradu90 danaradu90 Buna seara Va rog sa imi spuna cineva cum se procedeaza cu minusul la inventar. In afara de faptul ca am intocmit listele de inventar, apoi Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)