avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o lamurire,va rog!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o lamurire,va rog!

Din 2005 am un proces de partaj ce se tot tergiverseaza si nu se mai termina. Am ajuns acum 2 ani la curtea de apel; dupa 2 sedinte ,partea adversa invoca un motiv (fara ca instanta sa intrebe ceva in legatura cu motivul prin care se cerea trimiterea spre rejudecare la trbunalul teritorial) cerand schimbarea cotelor din 70%pt mine si 30%pt dansa (partea advesa) ,in cote egale. I se aproba Au fost multe amanari,plus perioada de greva si au mai trecut inca 2 ani si tribunalul a schimbat cotele :60 % pt mine si 40%pt dansa BINE INTELES ca sa opus in a plati taxele de reexpertizare cerand schimbarea cotelor dar pe expertizele de acum 2 ani si ceva
si iar face recurs la curtea de apel motivand ca nu e de acord cu sulta fiindca e mai mare ca acum 2 ani dupa reexpertizarea din 2009 Cine are dreptate ,INSTANTA care i-a spus ca shimbandu-se cotele ,automat se face o noua reexpertizare sau ea care sustine ca nu trebuia o noua reexpertizare? si pt ac face din nou recurs la curtea de apel .Eu consider ca e otragere de timp.lucru ce ii convie,dar mie nu,ca eu stau cu chirie si ea st in tot confortul din casa facuta de minemultumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 20:28, 25 Februarie 2010
Chiar daca a facut recurs, dumneavoastra avand 60% din masa partajabila puteti investi hotararea pe care partea o ataca. Hotararile definitive pot fi investite si puse in executare deoarece recursul nu suspenda executarea hotararii. Dupa investirea cu formula executorie apelati laun executor judecatoresc si treceti la executarea silita.
isi motiveaza recursul pe dispoz. art 304 punctele 7 si 8 ,spunand ca Instanta a unterpretat gresit decizia curtiide apel Eu intreb:daca decizia trib a fost casata de Curte si trib. a rejudecat,si schimbat cotele si automat s-au facut reexpertizari si apoi s-au stabilit loturile ce i SE PARE ca S-A INTERPRETAT GRESIT?
Instanta are dreptate.In situatia data era necesara o noua expertiza si o noua lotizare.
multumesc mult,doamna avocat SIMONETTE 12. Sper sa-i fie respins recursul si sa nu se mai amane va spun ca diferenta de bani la care se opune rezulta din scaderea pretului la auto turism si al unei constructii
S-auzim numai de bine! ETUDOR
etudor a scris:

Multumesc mult,doamna avocat SIMONETTE 12. Sper sa-i fie respins recursul si sa nu se mai amane . Va spun ca diferenta de bani la care se opune rezulta din scaderea pretului la autoturism si al unei constructii care fusese supraevaluata si care a fost contestata de mine, si la care expertul respectiv a revenit motivand revenirea la o val. mai mica.
S-auzim numai de bine! ETUDOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare etudor etudor Intrebarea mea este: am un proces.nemultumita ,partea adversa declera recurs la Curtea de apel.Dupa 2 sedinte Curtea caseaza hot.tribunalului si trimite ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat ! etudor etudor din anul 2005 in cadrul cuplului nostru au intervenit mari discutii din cauza infidelitatii sotiei mele _dicutii ce au dus la divortul nosru . avem un copil de ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta, timbrare, calcul - cerere instanta ? cristiannegru cristiannegru - la data de 25.09.2013, Curtea de Apel a admis recursul unitatii si a modificat sentinta Tribunalului prin care unitatea a fost obligata sa-i plateasca ... (vezi toată discuția)