din anul 2005 in cadrul cuplului nostru au intervenit mari discutii din cauza infidelitatii sotiei mele _dicutii ce au dus la divortul nosru . avem un copil de 10 ani. eu am lucrat si lucrez in continuare in strainatate. divortul sa sarsit din vina ambilor soti , dar ex-sotia a trebuit sa imi plateasca cheltuieli de judecata. a urmat partajul bunurilor care nu sa incheiat nici acum din 2005, in anul2007 ,tribunalul judetean hotaraste: cota mea din bunuri este egala cu: 70% din val.lor si cota iei 30% dupa 2 ani de tergiversari si amanari ne temeinic demonstrate (fara acte stampilate,autentice),nemultumita cere recurs la Curtea de Apel Ploiesti .am facut si eu. dupa 2 sedinte la C DE Apel aceasta hotaraste sa se trimita dosarul inapoi la tribunalul judetean in 1 02 2008 spre rejudecare ,ex-sotia cerand modificarea cotelor ,bazandu-se tot pe un motiv fals ,.mincinos pe care nu la putut demonstra nici in rejudecare .totusi,insanta modifica cotele pt .ca zic dansi ca intradevar eu am avut venituri mari de 10,pana la 13 ori mai mari ca dansa dar,sa tinem cont ca dansa a avut si grija de copilul minor . sau facut iar expertize si suntem in proces inca.
deci eu pana in luna noiembrie 2008 am fost proprietar in apartament in proportie de 70% iar dpa hot data la rejudecare ,sunt proprietar in proportie de 60%
va rog sa imi spuneti daca eu platesc chitre la locuinta in care stau de cand am plecat din casa mea in care aveam tot dreptul sa stau;
nu sa mai putut ptca a schimbar "n" yale incat nu am putut sa intru sa imi iau nici haine fara ea ,pot avea pretentii sa ma despagubeasca? eu as fi putut inchiria partea mea de apartament si tot as fi luat macar 100 euro si as fi putut plati macar a 20 -a parte din chiria ce o platesc in strainatate .dasa a stat in toate lucrurile ,in toata casa si bineiteles ca ii convine sa tergiverseze fiind ajutata si de persoane (magistrati)in cadrul institutiilor judetene.
va rog sa imi spuneti ce pot face? multumesc
.
.
modul in care se foloseste un bun comun, in timpul partajului este o chestiune delicata.
Trebuie sa stiti ca pana la momentul in care hotararea ramane irevocabila, cotele pot sa sufere modificari. Avand asta in minte, pana la acel moment nu se pune problema ca dvs. aveti 60 sau 70% din bun. Pana ala acel moment deci, sunteti coproprietar devalmas cu sotia dvs. Adica sunteti proprietari dar fara sa stiti cotele .
In ce priveste folosinta, la nivel teoretic aveti aceleasi drepturi ca si sotia. Tot teoretic vorbind, nimic nu va impiedica sa cereti si sa obtineti un partaj de folosinta, urmand ca instanta sa arate cum se va folosi apartamentul pana la partaj.
Acest partaj de folosinta este rar intalnit in practica instantelor si nu v-as sfatui sa il faceti .
Ati putea insa face altceva - ati putea sa va preconstituiti probe privind modul in care va impiedica fosta sotie sa folositi bunul iar apoi sa-i cereti despagubiri pentru lipsa de folosinta.