avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lntrebari despre divort si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lntrebari despre divort si partaj

buna seara
eu si sotia urmeaza sa divortam prin tribunal.la partaj nu sunt probleme..copii raman la sotie.
in urma cu 2 ani am cumparat un apartament pe numele mamei cu procura notariala...bani au fost in proportie de 70 %eu si restul de 30%au fost bani mamei..apartamentul a fost cumparat pentru a-m aduce parinti mai aproape de mine
acest apartament poate face obiectul partajului??sotia poate anula un act notarial si anula tranzactia pt ca acei70 %din bani erau bani comuni?
Buna seara,
Legal nu apartamentul fiind pe numele mamei dumneavoastra.
Moral ... mai ales ca aveti si un copil ....
Aparent, nu.
Real, depinde ce avocat își găsește și ce probe are...

Dacă ați fi dobândit ap. în coproprietate, conform contribuției la plata prețului, părinții ar fi fost mai puțin aproape!? :confused:
Cum vine asta, că nu pricep? (sau ... pricep multe din vorbe puține)
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2017
romascanu, moderator
buna ziua
nu am fost bine inteles?
apartamentul la m cumparat pentru parinti cu acordul sotiei...intrebarea este ...poate sotia sa ceara cota parte din apartament ?sau poate anula tranzactia ?....de drepturi are sotia asupra acelui apartament?
eu doresc ca dupa divort sa ma stabilesc in acest apartament iar sotia sa ramana in apartament 4 camere...ma pote executa silit ulterior dupa divort pt cota parte din apartamentul mamei??
Teoretic sotia nu are niciun drept asupra acelui apartament care este proprietatea mamei. Poate cere, insa, o parte din suma de bani cu care ati contribuit dv.la cumpararea apartamentului, fiind casatoriti in acel moment si banii aceia fiind bunuri comune. Daca doreste, poate dovedi suma respectiva de participare.Cel mai bine este sa incheiati o tranzactie si pe partajul bunurilor si sa stipulati ca ii ramane sotiei apartamentul cu 4 camere, iar dumneai nu are pretentii privind partea de contributie la cumpararea apartamentului mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: divort amiabil; solutie impartire bunuri in coproprietate? miha_radu miha_radu Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si sotul meu, cu care sunt casatorita de 5 ani, dorim sa divortam pe cale amiabila din ... (vezi toată discuția)
Casa de la parinti interval interval Casatorit fiind, parintii mi-au cumparat o casa pe numele meu cu banii lor. In caz de divort, sotia are drept asupra acestei case? (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)