avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa de la parinti

Casatorit fiind, parintii mi-au cumparat o casa pe numele meu cu banii lor. In caz de divort, sotia are drept asupra acestei case?
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 13:14, 17 Mai 2014
Presupunand ca ati incheiat casatoria inainte de anul 2011 si aveti un regim matrimonial de comunitate a bunurilor, da, sotia are dreptul la acel imobil, intrucat bunurile dobandite in orice fel (mai putin donatie sau mostenire) in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Insa legea mai spune ca la partaj se atribuie o cota mai mare celui care dovedeste ca a cheltuit mai mult cu achizitia acelui bun, deci dvs. vi se va acorda o cota parte mai mare.
E bun comun daca nu ati incheiat o conventie, daca nu aveti un act de donatie cu parintii, daca nu l-ati intabulat ca bun propriu.
Va trebui sa cereti partajul bunului si sa va dovediti sustinerile.
Eu pot sa dovedesc faptul doar parintii mei au contribuit financiar. Acest lucru este mentionat explicit in actul notarial incheiat cu ocazia cumpararii casei. Mai am si acte care atesta ca din contul bancar al tatalui meu a fost scoasa suma respectiva chiar in ziua incheierii tranzactiei. Si in cazul acesta sotia poate primi o parte in caz de divort?

Apoi, casatoria este incheiata in 2012. Asta schimba lucrurile cu ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
interval, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Convenţie matrimoniala will_ will_ Buna ziua. Suntem in cazul optiunii \"regimul comunităţii legale\", aleasa inaintea casatoriei. Avem in vedere ca acest regim se poate modifica dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie casa in timpul divortului fara acordul sotiei anamaria0789 anamaria0789 Buna ziua as avea si eu o intrebare si asi fii foarte fericita daca asi si primi un raspuns. Sora mea se afla intr-un divorti si azi a aflat ca sotul ei a ... (vezi toată discuția)