In timpul casatoriei au fost achizitionate 2 bunuri mobile: 1 masina si 1 motocicleta, care sunt inmatriculate pe numele sotului. In afara de contractul de vanzare-cumparare, nu exista acte doveditoare care sa ateste sursa banilor cu care au fost achizitionate.
Intrebari:
1. Dupa divort, la procesul de partaj, cum vor fi impartite acestea?
2. Daca actele ambelor bunuri sunt in posesia sotului, cum va putea sotia sa demonstreze existenta acestora si sa se efectueze partajul?
3. Care este procedura de partaj? Trebuie adusi martori sau sa se probeze in vreun fel provenienta banilor si cota-parte a fiecarui sot in achizitia bunurilor? Sau se impart bunurile 50%-50%, fara nicio alta proba?
1. Se impart in functie de ce anume solicita partile, de contributia lor la ele, de folosinta lor de catre o parte etc.
2. Solicita acte de la autoritati, de la Taxe si impozite, de exemplu
3. procedura de partaj... e mult de zis, nu se poate discuta generic, depinde de fiecare caz in parte. Daca este admisibila se aduc si martori... depinde de multe aspecte.
1. Avand in vedere ca partile nu au cazut de comun acord in scris (de aceea este necesar un proces de partaj), solicitarile lor nu sunt relevante (fiecare solicita incredintarea bunurilor siesi). Folosinta este in proportie de 95% masina - sotul si 100% motocicleta - sotul, deoarece si le-a insusit aproape abuziv. Contributia lor la ele nu poate fi demonstrata cu acte. Sotia a contractat un credit inainte de casatorie pentru acestea (dar nu poate demonstra ca l-a folosit pentru a le achizitiona, deoarece s-a platit cash la achizitie, nu prin banca) si diferenta a fost pusa din banii castigati la nunta.
2. Actele de la autoritati le poate solicita si sotia?
3. Daca exista e-mail-uri in care sotul declara ce anume va plati sotiei dupa divort ca sa nu intenteze aceasta procesul de partaj, acele e-mail-uri sunt considerate proba in instanta?
Nu conteaza ca au cazut sau nu de acord in scris, depinde de cele ce solicita FIECARE parte. Nimeni nu poate obtine mai mult decat solicita si au existat si cazuri in care o parte a uitat sa depuna in scris ce vrea exact si in ce proportie... Este punrtul de plecare al consultatiei: ce credeti ca vrea cealalta parte?
E important ce doriti si dv., as vrea sa spuneti ce anume doriti din aceste bunuri, cum doriti sa va clarificati aprtajul, valoarea bunurilor (caci uneori e mai scump sa te judeci decat ce iti ramane dupa judecata), cine a intretinut bunurile acelea, ce dovezi are fiecare.
Dovezile nu sunt musai cu acte, trebuie analizat ce aspecte sunt de dovedit si ce dovezi ar exista, daca sunt admisibile in instanta etc.
Depinde si daca sotia i-a solicitat bunurile inapoi.
Actele le poate solicita oricine are un interes, coproprietarii etc.
Mailurile pot fi folosite ca dovezi, insa e discutie in caz de contestare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
luci6775
sunt casatorit de 8 ani sotia mea are un copil din prima casatorie si sm facut cu ea inca un copil , ea nu a lucrat niciodata, eu am avut un apartament si ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri
ContSters138888
Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partaj
oana99
buna seara spuneti mi si mie va rog frumos la un partaj ce criterii se iau in vedere??? cum se face imparteala?? 50 la suta pt mine si 50 la suta pt fostul sau ... (vezi toată discuția)