avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt casatorit de 8 ani sotia mea are un copil din prima casatorie si sm facut cu ea inca un copil , ea nu a lucrat niciodata, eu am avut un apartament si masina inainte de casatorie pe care leam vindut si am luat o casa cu gradina in curte am facut actele si am trecuto si pe sotia mea in acte am inceput alta casa dar este la rosu am fost plecat mult timp in portugalia sa trimit bani acasa in acest timp sotia mea a gasit un amant de vreo 2 ani cu care este si acum. eu ii trimiteam bani si ea se distra .acum ca am venit acasa si nu mai are bani a bagat divort si vrea jumatate din avere ,. spuneti-mi si mie ce pot sa fac ca sa nu cistige la proces nimic din avere va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 07:58, 5 Septembrie 2009
Ca sa nu castige nimic din avere nu se poate , insa se poate ca sa dovediti cu documente (bancare , western union sau alte documente) ca dvs ati contribuit in cea mai mare parte la cumpararea casei si la constructia celei noi. Astfel veti putea solicita instantei sa va atribuie cele 2 locuinte cu drept de sulta pentru sotie (o suma de bani pe care instanta o va stabili de plata pentru sotia ca parte a contributiei sale la patrimoniul comun)
B-)
Bunurile realizate in perioada casatoriei urmeza a parcurge procedura paratajului,legal revenind 50% fiecarei parti.
In conditiile in care consimtiti pe cale amiabila,puteti modifica proportiile in favoarea uneia dintre parti.
Pentru competenta solutionare,apelati la avocat specialist.
Si in partajul judiciar e posibila o alta cota decat 50-50!
Totul depinde de dovezile propuse...
...care sunt propuse, evident, de avocat!
J H a scris:

Si in partajul judiciar e posibila o alta cota decat 50-50!
Totul depinde de dovezile propuse...
...care sunt propuse, evident, de avocat!

Corect , doar ca dovezile nu sunt propuse de avocat ci trebuie sa fie furnizate de client....avocatul nu are cum sa "fabrice" probe intr-un sens sau altul.El doar foloseste probele care ii sunt puse la dispozitie!B-)
Propuse in instanta!!!
Multumit domnu` avocat?:P

Alte discuții în legătură

Divorț și partaj: pot obține mai mult de 50% din valoarea imobilului dacă dovedesc că toate cheltuielile din timpul căsniciei au fost suportate de mine? Costantino Costantino Dupa 10 ani de casnicie sotia vrea divortul,in acesti 10 ani am cumparat un apatrament (drept comun ) ,dar ratele in totalitate si valoarea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)
Intrebare in legatura cu modul de solutionatre a unui partaj cosmmaa cosmmaa Obiecul partajului sunt bunuri dobandite naintea casatoriei,precum si bunuri dobandite in timpul casatoriei,cadouri personale .Apartamentul bun comun 1/2 ... (vezi toată discuția)