avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxa redeventa franciza
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxa redeventa franciza

Imi cer scuze anticipat pt faptul ca postez de doua ori acelasi subiect, insa aici cred ca asi putea obine raspunsuri. Este vorba de o factura primita de la furnizor UE cod valabil TVA reprezentand contravaloare taxa franciza care se plateste lunar in valoare de 500 de Euro. Am o problema cu incadrarea ei, este cu taxare inversa sau nu? Inregistrarea facturii am facut-o in felul urmator 612=4011. In decontul de tva am bagat-o la randul 24 si 24.1( achizitii de servicii scutite de taxa)
Pe factura este TVA 0. Este corect sau trebuie totusi inregistrata taxarea inversa , trebuie declarata in 390 siin decontul de tva la randul 7 si 7.1.1
Cel mai recent răspuns: ContSters136190 , utilizator 14:40, 19 Martie 2010
Buna ziua

Personal cred ca aceste servicii fac parte din categoria "servicii intangibile" taxabile la locul beneficiarului regula B2B-taxare inversa deci(asta in cazul in care si dvs sunteti tot o persoana impozabila)

Alte pareri?
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
ContSters136190, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii si livrari de servicii intracomunitare mihailescuVilma mihailescuVilma activitatea de consultanta achizitionata dintr-un stat membru UE(Austria) este purtatoare de TVA , in situatia cand societatea furnizoare este inregistrata ca ... (vezi toată discuția)
Transport intracomunitar danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua, am un caz putin mai special: o firma de transport din Romania presteaza servicii de transport intracomunitar unei casa de expeditii din ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)