avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in Oct.2009 ,eu nu am locuit cu ea din ian.2009 drept pt care doar eu am platit rata la ap pana in prezent.sotia ar avea pretentii din ap.cu toate ca am platit impreuna doar 4 rate si nu am avut bani pt.avans ,avansul constituindu-l partea mea primita de la mama.In cazul unui partaj ar putea avea pretentii din ap.sau numai din ratele achitate impreuna ?
In eventualitatea unor raspunsuri de specialitate va multumesc cu deosebita stima Adrian din Oradea
Cel mai recent răspuns: ady_dary80 , utilizator 15:03, 24 Februarie 2010
m-am casatorit in 2003 ,contractul de vanz-cump l-am incheiat in sept 2008 ,din ian 2009 mi-a zis sa parasesc domiciliul unde stateam la parintii ei iar divortul sa finalizat in oct 2009
In acest caz dreptatea este de partea dvs. adica, avand in vedere faptul ca ati platit numai cateva rate din acel credit impreuna, chiar daca l-ati contractat impreuna va trebui sa ii platiti contravaloarea partii din acele rate cat a contribuit aceasta.
Un avocat v-ar putea asista si sfatui mult mai bine in pasii pe care trebuie sa-i urmati.
O zi buna.
multumesc foarte mult pentru indrumare
buna ziua!
conform art. 30 din codul familiei-bunul este comun.
in caz de partaj, sotia ar putea pretinde o cota de 50% din acest imobil.
consultati un avocat!
a 3 - a parte l-am primit de la parinti, 2 parti este luat prin credit cu ipoteca .
4 rate am platit impreuna dupa care ne-am separet si am platit singur 14 rate ea refuzand sa plateasca rata la ap .ar putea avea pretentie din apart.?
Oare fosta sotia nu trebuia sa contribuie la jumatate din ratele apartamentului daca are pretentie ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ady_dary80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)