parintii mei au fost inselati de catre un nepot ( fiul sorei mele )care are un contract de vinzare-cumparare cu drept de uzufruct viager pe apartamentul lor,contract despre care parintii mei nu au cunostiinta ca ar fi fost facut cu acceptul lor,in contract se specifica plata sumei de55 000 euro,mama mea este diacnosticata cu G30.9-Boala Altzheimer,iar tatal meu la 85 ani, inca este coerent el fiind cel ce a intuit falsul ce a fost comis de catre nepotul sau.Atit tatal cit si mama sustin ca nu au vindut apartamentul iar despre bani...nici vorba.Acest lucru a fost declarat la politie de catre parinti.Cum pot demonstra ca totul este o escrocherie(neplata sumei trecuta in contract) pusa la cale de catre sora mea impreuna cu fiul ei;profitind de boala si increderea parintilor mei. va multumesc
In primul rand contractul ar trebui sa aiba semnatura ambilor proprietari.
Are aceste semnaturi?
Si in al doilea rand plata se face deobicei in fata notarului. Aici e o problema. S-a facut asa ceva?
Un contract de vanzare-cumparare autentificat de notarul public este cam dificil de stricat, datorita faptului ca notarul public este investit in aceasta functie tocmai pentru a veghea la corectitudinea cu care s-a incheiat un act si sa ia acordul partilor in vederea incheierii actului.
Avand in vedere ca acestia au semnat contractul autentificat in fata notarului denota faptul ca au fost intrutotul de acord cu continutul respectivului act.
Parintii dvs. pot indrepta o actiune civila in instanta impotriva acestui nepot in vederea anularii contractului de vanzare-cumparare datorita faptului ca mama dvs. se afla intr-un moment in care nu stia ce semneaza asta dovedind-o cu acte bineinteles... acestia pot sa castige si sa anuleze acest act.
O zi buna.
prin orice mijloc de proba se poate dovedi.. e muuult de vorbit si de facut pe aceasta tema
nu este deloc simplu.. va sugerez fiind vorba de atat de multe interese in joc sa va luati un avocat care sa va reprezinte cum se cuvine.. nu va scupiti la tarate si va ieftiniti la faina
legal, notarul avea obligatia sa asiste la primirea sumei trecute in contract?notarul a prezentat o proba video in care se vede cum parintii mei semneaza ceva...nu se vede ce semneaza, nu se aude ce explicatii le sint date inlegatura cu citirea contractului . Ce li se citea de fapt daca ei nu stiu nimic despre incheerea unui contract de vinzare-cumparare?Despre primirea sumei inscrise in contract....nici pomeneala!
legal notarul are obligatia sa asiste la primirea de catre vinzatori a sumei inscrise in contract? parintii mei nu stiu nimic despre existenta vreunui contract de vinzare-cumparare,deci nici vorba de primirea vreunei sume de bani,fapt sustinut si in declaratiile date la politie.