avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva - pers obligata la plata taxei
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva - pers obligata la plata taxei

buna
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie :
- angajat al firmei cumpara dintr-un magazin duty-free din aeroport / Londra un telefon mobil cu cardul de firma si primeste un bon fiscal pe care este trecut si codul valid de tva al furnizorului.
- dupa cum inteleg eu conform art. 150 alin.(5) sunt obligat la plata taxei pentru ca am scos bunul din regimul de scutire de art. 144 alin (1) lit.a) pct.8

- cum declar in decontul tva aceasta achizitie ?
- vanzatorul (antrepozitul de tva) a vandut catre o persoana fizica neimpozabila si neinregistrata in scopuri de tva - mai are vreun rost liniuta 2 ?

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cu tva katica katica Societate din Ro inregistrata in scopuri de TVA in Ro face o achizitie din HU de la o societate fara cod valid de TVA factura emisa cuprinde si TVA. In ce ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara2 ContSters91137 ContSters91137 Sc BETA SRL, cu sediul in Buzau, considerata intreprindere mica, neinregistrata in scopuri de TVA in Romania, achizitioneaza de la ALFA, stabilita si ... (vezi toată discuția)