Buna ziua, am si eu o problema, si sper sa ma poata linisti cineva.
In anul 2001, am avut un ctr. la [EDITAT] de tel mobila, pe un an de zile . In anul 2007, luna septembrie, ma trezesc acasa cu o notificare de plata de la [EDITAT], firma de recuperat creante. precum ca am un debit de achitat in val de 11 mil si ceva, (detaliat: o fact de 50 ron+900 si ceva taxa reziliere+penalitati), pe un numar de tel. pe care eu nu-l recunosc. In urma acestei notificari am cerut detalii, mi s-a trimis o copie dupa un ctr. in care erau 2 nr. de tel , unul din tiparire, fiind taiat cu pixul, si unul trecut alaturi in pix, fara stampila fara semnatura celui autorizat sa faca modificarea,la care se presupune ca am datorie. Am contactat pe cineva de la [EDITAT], si dupa ce m-am certat cu ei la tel vre-o cateva luni, au renuntat la taxa de reziliere,urmand sa imi ceara in 2008,telefonic, cei 50 de ron+penalitatile.Am incercat din nou sa le explic ca acel ctr. nu e valabil din pct de vedere legal,ca sunt modificari pe el, necertificate cu semnatura si stampila, si eu practic nu recunosc,debitul. si au renuntat . anul asta 2010 mi s- a trimis iar o notificare ,ca am de plata 146 de lei (50 lei +penalitati).Odata cu trecerea timpului am aflat ca exista o lege prin care am inteles ca datoriile se prescriu dupa trei ani de zile, daca nu exista somatii, instiintari de plata sau mai stiu eu ce. Ideea e ca pana in 2007, de la [EDITAT] sau [EDITAT], nu am primit nici-o notificare sau intiintare de plata, si nici la dosar nu se gaseste nicio confirmare de primire al vre-unui act, care sustin ca l-au trimis.Am vb cu unul din angajatii firmei [EDITAT], si acesta sustine ca trebuie sa platesc suma, desi vede ca ,ctr. este modificat, fara stampila si semnatura pe modificare, si ca daca nu platesc,ma baga in executare silita. Vreau sa stiu, ce pot face?Daca aceasta lege e valabila, daca pot dormi noaptea linistita. A si inca ceva: factura neachitata, reprezinta a 14-a luna ,din cel de-al doilea an de ctr. contract pe care eu nu l-am prelungit la [EDITAT], el avand valabilitatea doar de 12 luni. VA ROG SA MA AJUTATI.CA DEJA MA STRESEAZA DIN SEPTEMBRIE 2007. Multumesc
Cel mai recent răspuns:
ContSters20980 , utilizator
11:28, 25 Februarie 2010