avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie din 2000, prescrisa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie din 2000, prescrisa?

am o datorie la orange din 2000.in tot acest timp am mai primit 2 sau trei notificari prin posta dar nu am semnat nimic de primire si nici nu am vorbit cu nimeni . de curand firma de recuperari EOS mi-au trimis acasa o notificare prin care jic ca ma dau in judecata daca nu platesc debitul de 1800 lei , format din datoria initiala 300lei + penalitati cica. va rog un sfat ai mei sunt disperati!
datoria nu se prescrie ? ce pot sa-mi faca in acest caz ?precizez ca nu am nimic pe numele meu.
Va multumsec anticipat!!
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 13:22, 10 Noiembrie 2009
Nu au decat sa va dea in judecata, s-a prescris raspunderea. Trebuiau sa faca acest lucru in termen de 3 ani de cand nu ati achitat debitul, acum e prea tarziu pentru ei....
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ContSters97923, utilizator
nu orice datorie se prescrie, insa aceasta cred ca poate fi considerata a fi prescrisa daca de la data ultimei notificari scrise, s-au scurs 3 ani. Pe de alta parte,de regula pentru astfel de suma nu da nimeni in judecata pe nimeni.Nu merita...;) Chiar daca va da in judecata, veti plati datoria si probabil veti scapa de penalitati.Daca se intampla sa va dea in judecata, e bine sa va aparati cu un avocat.
va dorim succes
multumesc!
cel mai mult ma sperie aceste notificari care au venit la adresa veche, unde locuiam atunci, si mult timp nici nu am stiut de ele ca exista .
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
allex2maf, utilizator
termenul de prescriptie se calculeaza de la data primirii ultimei somatii/notificari.
vedeti la ce data ati fost notificat ultima data si calculati daca s-a prescris sau nu .
este indicat sa va angajati aparator , in cazul in care veti fi chemat in instanta .
Termenul de prescriptie curge de la scadenta obligatiei de plata. Notificarea nu intrerupe in niciun caz curgerea termenului de prescriptie.
Creata respectiva este prescrisa. Le puteti spune sa isi vada de treaba deoarece nu va pot face nimic pentru a va obliga sa platiti suma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuparare marsonyc marsonyc Buna ziua! As dori cateva precizari in legatura cu recuperarea datoriilor prin eos-ksi.Am avut un contract cu firma de telefonie mobila orange in 2001 sau ... (vezi toată discuția)