Buna!Sunt acuzatä de Ministrerul Justitiei de räpire internationalä minor. Avocatul meu m-a informat in septembrie cä celälalt proces al meu de incredintare minor a fost oprit pinä la terminarea procesului din Bucuresti pe räpire. Acum citeva zile am aflat cu stupoare cä procesul de incredintare nu a fost oprit ci s-a judecat respingindu-se cererea mea de incredintare ca nefiind de competenta Romaniei. In sentintä scrie cä am fost prezentä impreunä cu avocatul meu in salä,ceea ce nu este adevärat. Sentinta nu mi-a fost trimisä acasä ca sä nu iau eu la cunostintä. De asemenea mi-a dat recurs doar cinci zile si dupä cite stiu asta se dä doar unei ordonante presedentiale,nu la un proces de fond. Plus cam alte amänunte care cam miroase a DNA.Intrebarea mea este cum pot obtine anularea acestei sentinte.cä mi-a dat peste cap tot procesul din Bucuresti??????AM nevoie urgentä de sfat,deoarece in urma acestei hotäriri Bucurestiul a hotärit exträdarea copilului (DESI EU SUNT DOAR CETÄTEAN ROMÄN) in 2 säptämini.Multumesc
Daca as avea mai multe date v-as putea raspunde mai detaliat. Unde ati fost casatorita sau ce cetatenie are copilul?
In cauzele privind minorii cetateni ai altor atate procedura internationala asa se numeste rapire de copii si, in baza Conventiei de la Haga cauzele cu minori cetateni ai altor state trebuie solutionate in maxim 6 saptamani. Cu privire la mentionarea in hotarare ca ati fost prezenta si asistata la procesul de incredintare puiteti face o reclamatie la Consiliul Superior al Magistraturii fata de judecatorul cauzei si puteti face si apel chiar daca a trecut termenul cu solicitarea repunerii in termenul de apel bineainteles daca acesta nu a trecut de cand ati luat cunpostinta de hotarare. Oricum, puteti formula oricand o noua cerere de incredintare a minorului pentru ca in aceste situatii nu este autoritate de lucru judecat. Pentru a nu va desparti acum de copil v-as sugera chiar acest lucru.