avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj

Am trait 25 ani in concubinaj,din cauza situatiilor si batailor pe care mi le-a administrat concubinul,l-am parasit.Am avut o societate impreuna,am avut toti prietenii comuni,etc
Am incercat sa ma impac de multe ori cu el,dar tot timpul se intampla la fel.intre timp s-a aciuat o alta femeie pe langa el,din cauza situatiei financiare bune ale fostului meu concubin si l-am parasit de vreo 3-4 ani.Nu am luat de la fostul concubin nimic,am plevat doar cu hainele de pe mine.
Acum a decedat,va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti daca am vreun drept la casa si la toate celelalte bunuri pe care le-am dobindit impreuna pe timpul convetuirii.El nu a fost casatorit niciodata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 16:31, 25 Februarie 2010
buna seara!
daca acele bunuri au fost achizitionate exclusiv pe numele fostului concubin, aveti o problema.
la succesiunea concubinului dvs vor veni rudele acestui de pana la gradul al IV inclusiv.
cel mai indicat consultati un avocat.
concubinajul nu este recunoscut in legislatia romana .
doar daca ati achizitionat impreuna , in perioada concubinajului , bunuri imobile si mobile, veti avea oarecare drepturi.
dar in acest caz tb sa probati contributia dvs. la achizitionarea acestora.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
daca imobilele din care cereti parte le-ati achizitionat in timp ce erati impreuna insa inscrise numai pe numele sau dvs. puteti solicita parte sau despagubiri pentru acestea insa dvs. trebuie sa probati faptul ca ati contribuit financiar la achizitionarea acestora. succes.
o zi buna
categoric, la dezbaterea succesiunii de pe urma cocubinului-defunct nu aveti nici un drept, ... numai rudele.
Aveti o singura optiune si anume o actiune in pretentii inbdreptata impotriva mostenitorilor, dar slabe sperante, avand in vedere ca a trecut mai bine de 3 ani de cand va-ti despartit si actiunea in pretentii se prescrie in termenul de prescriptie general de 3 ani.:oops:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea bunurilor din concubinaj? (sanse doar cu martori...?) larisa09 larisa09 Am 32 de ani si am trait in concubinaj timp de 6 ani cu un barbat cu care am fost cununata doar religios si am facut nunta festiva. (nu am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire in urma concubinajului? lilianab2009 lilianab2009 Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 30 de ani.In momentul in care l-am cunoscut, barbatul avea un copil infiat cu prima sotie.In timpul concubinajului ... (vezi toată discuția)
Despartire concubinaj 7 ani... Radu 2010 Radu 2010 asi avea o intrebare... am trait impreuna cu cineva 7 ani in concubinaj... intrebarea ar fi urmatoarea: se imparte bunurile mobile si imobile ce am capatat ... (vezi toată discuția)