avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa din import
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa din import

Doresc sa achizitionez marfa(produse sex-shop) din import, pe care sa o vand in magazinul meu din Romania.In ce conditii pot face acest lucru si ce costuri presupune?Conteaza (in privinta costurilor)daca tara exportatoare este membra UE si cum influenteaza acest aspect cheltuielile aferente?#-o
Cel mai recent răspuns: psimona , utilizator 21:36, 26 Februarie 2010
Daca sunteti platitor de TVA ar fi bine sa importati dintr-o tara membra UE deoarece daca mergeti acolo cu codul de TVA din Romania va scuteste de la plata TVA,iar in Romania veti declara ca operatiune intracomunitara in contabilitate.Cheltuielile aferente sunt aceleasi,cu deosebirea ca nu veti plati TVA -ul la furnizor(e scutit in cazul prezentat mai sus).
Multumesc de ajutor, dar nu imi este de ajuns.Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea pleca ,,la drum" ?
Ma duc, cumpar,ma intorc si vand ? Ar fi prea simplu ca sa fie adevarat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare intracomunitara deceneum deceneum Buna ziua. Detin o firma platitoare de TVA , in Romania. Activitate actuala a firmei o reprezinta importul de marfa-imbracaminte (in special rochii ) din ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! e mai ieftin sa cumpar marfa din ue sau de la distribuitori???? psimona psimona Vreau sa cumpar marafa(produse sex-shop) din afara tarii si sa o vand in mag. meu.Habar nu am in ce conditii pot face asta si care sunt cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)