avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infrctiunea continua?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infrctiunea continua?

x care are problema cu plata acelei sume de bani,si a fost condamnat la o ped cu suspendarea are acum alte dosare pe rol pentru aceleasi incadrari,fapte facute odata cu cele deja pedepsite,adica prin 2005 si prima sentinta ramasa definitiva in 2007.poate lua tot cu suspendarea si la acestea?tinand cont de faptul ca inainte si nici dupa nu a mai sav nici o alta fapta?unde se incadeaya la concurs sau infract continuata?multumesc
Cel mai recent răspuns: deucu consulting , Consilier juridic 23:55, 28 Februarie 2010
Acesta din urma sunt cauze disjunse ?
Daca aveau aceiasi rezolutie infractionala,cred ca situatia trebuia rezolvata in cadrul aceluiasi dosar,aplicandu-se disp.art.41-42 c.pen.
Cred ca este vorba despre un concurs de infractiuni prev.de art.33 lit.a c.pen,urmand a se aplica si prev.art.34 c.pen.
~ Conținut șters la cerere ~
el a fost condamnat cu suspendarea pt 2 ani si 3 luni si celelalte dosare au inceput unul in 2009 si alte 2 in 2010 ,faptele sunt aceleasi dar difera ceilalti participanti la infractiune,fals sub semnatura privata si complicitate la inselaciune.termenul de incercare este de 4 ani ,adica expira la anul in vara.
credeti ca poate lua tot cu suspendare?si mai preciyey ca au fost facute in aceeasi perioada.nu dupa ramanerea definitiva a celei preciyate mai sus
va rog mult sa ma ajutati e o pers apropiata mie si nu am experienta in dr penal
multumesc
fiind vorba de aceeasi fapta, savarsita in aceeasi perioada in care a fost savarsita si prima fapta la care sa pronuntat o condamnare definitiva in 2007 cu suspendare eu zic ca se poate da ptr fiecare o pedeapsa functie de circumstantele faptei si ale infractorului, se vor aplica regulile concursului de infractiuni si dupa ce se vor solutiona si dosarele din 2010 i se va aplica pedeapsa cea mai grea din cele la care a fost condamnat.. si e posibil sa primeasca din nou cu suspendare..depinde de cum apreciaza judecatorul circumstantele din cauza..ce sa va zic? speculatii? vorba unei colege de aici de pe forum.. citim in flacara violeta cand ne antepronuntam pe o speta fara sa vedem dosarul
multumesc pt raspuns deci nu se pune problema de existenta unei inf continuate ci de un concurs?si apoi fapta de fals sub semnatura privata din cate stiu eu se prescrie raspunderea penala dupa trecerea timpului prevazut ca max pedepsei dublat,fapta fiind facutain 2005 nu se prescrie in 2010?
multumesc

Alte discuții în legătură

Doua condamnari ptr aceeasi fapta .....se poate? gabryellady gabryellady imi cer scuze pt pastrarea anonimatului dar se impune....am o problema legata de domeniul juridic si deja am consultat 3 avocati si astept raspuns de la cel ... (vezi toată discuția)
Cum va primi pedeapsa??? monicacm monicacm buna dimineata....o persoana cercetata in acelasi dosar, fiind incadrata la mai multe articole din c.p cum va primi pedeapsa? cum decid judecatori pedeapsa?va ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte complicata-inselaciune animacikaa animacikaa buna seara intre 2009 sept-februarie 2011 am comis mai multe infractiune (de acelasi gen,inselaciune art 215 alin 1,2)..pe scurt: am oferit locuri de munca in ... (vezi toată discuția)