avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuz consum apa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuz consum apa

Buna ziua. Sunt o tanara , nou proprietara a unei garsoniere achizitonate in luna mai anul trecut.
Plata consumului de apa se face la Asociatia de proprietari din blocul respectiv de 10 etaje, dupa citirea contoarelor de apa din bucatarie si baie(sunt separate in tot blocul).in luna septembrie am platit retroactiv pe lunile :mai,iunie,iulie, august suma de 90lei noi.Toate bune in condtiile in care s-au facut renovari pe aceasta perioada, deci s-a consumat apa frecvent. In luna octombrie am platit pe septembrie suma de 15 lei consum apa,in cond. in care s-a facut curatenie dupa zugrav.Pana aici toate bune....
Pana zilele astea cand am mers sa platesc apa pe lunile octombrie, noiembrie, decembrie ,suma in val. de 75 lei noi.Ceea ce mi se pare enorm in conditiile in care nu locuieste nimeni in garsoniera si nu s-a folosit deloc apa in noiembrie si decembrie.
Facand un calcul...75lei imparit la 3 ...ar rezulta un consum de 25 lei/luna la garsoniera.mda....comparand cu 22lei /luna cat platesc la apartamentul cu 2 camere in care locuiesc cu mama mea, e cam mare diferenta...de 10 lei... vi se pare normal????
Intrebarile mele sunt:
1.Unde ma pot adresa pt. a face o sesizare la ceea ce fac cei de la la Asociatia de proprietari?pt mine conteaza si recuperarea a 30 lei.
La intrebarea mea pusa casierei care incaseaza banii "dc am un consum asa mare de apa daca nu a stat nimeni in garsoniera"? ea raspunde lejer:"pai cine e devina ca nu ati spus sa va trec 0 la locatari, in loc de 1"...hmm
adik sa inteleg ca, calculele se fac dupa numarul de persoane si nu dupa m cubi de apa cu se face la Vital????
2.Deci a2-a intrebare este :dupa ce sau in functie de ce, se fac astfel de calcule?
Multumesc celor ce vor sti sa-mi raspunda clar si concis.
Ma deranjeazanu atat banii pierduti, cat aceasta incercare de a sfida persoanele tinere si aparent"naive
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:25, 2 Martie 2010
1+2
HG nr 1588/2007 art 12 A c) Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces ,la cerere,la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual ,sa o conteste la presedintele asociaitiei de proprietari ,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

3-Parcurgeti cu atentie sectiunea asociatii de proprietari ,unde puteti analiza opiniil fata de subiecte identice
Cazurile sunt particulare si nu generale pe sectiunea mentionata de dvoastra.Daca doream sa parcurg pagina de pagina o faceam, fara sa pun o intrebare unui specialist...
Va rugam sa luati act ca prezentul forum nu constituie consultanta juridica,astfel incat ,se impune decenta si respect in raporturile cu aceia care inteleg sa va puna la dispozitie informatiile pe care apreciaza ca si necesare la mesajele dvs.
Daca nici dispozitiile legale citate nu raspund problematicii dvs ,contactati avocat
Sectiunea pe care a-ti inteles sa postati mesajul dvs ,protectia consumatorului ,
garantat nu va rezolva necunoasterea dispozitiilor in vigoare care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari,cu drepturile si obligatiile care le detineti si care va revin in relatiile si raporturile cu aceasta
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Normal este să plătiţi numai consumul indicat de apometru din garsoniera dumneavoastră,consum care este citit de preşedintele asociaţiei de locatari.Dacă nu aveţi apometru trebuie să vă instalaţi imediat.
Si in cazul existentei de aparate individuale,este legala impunerea suplimentara de valori diferenta

Alte discuții în legătură

Luare in calcul apometre la intetinere ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de consumul de apa. Chiriasilor mei li se incarca intretinerea foarte mult cu pretul apei - 200 lei pentru o ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)
Consum de apa izabell izabell Buna ziua. In speranta ca ma veti putea ajuta in lamurirea pb. mele va expun urmatoarele: Am cumparat o garsoniera anul trecut in luna mai.Consumul de apa se ... (vezi toată discuția)