Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul unui website, a diferitor persoane ce detin anumite functii de conducere in diferite domenii(directori, lideri, manageri, sefi...etc)?
Tin sa precizez ca pozele pot fi modificate digital intrucat site-ul e un pamflet iar prezentarea pozelor respective are caracter satiric si umoristic. De asemenea mai precizez ca nu se doreste deloc atingerea imaginii persoanelor reprezentate in pozele respective. Va multumesc!
In general din cate stiu eu aveti nevoie de acordul persoanei care apare in poza, daca faceti un profit pe seama pozei in care apare el, trebuie sa ii platiti cota parte,
si sa nu ii aduca atingere imaginii sale nu conteaza functia.
chiar daca poza respectiva e modificata? de exemplu site-ul despre care e vorba are ca scop reprezentarea relatiei dintre sef-angajat intr-un mod ironic. imi puteti recomanda un site sau o lege pe care o pot studia cu privire la aceasta situatie?
va multumesc!
Nici sa modificati poza nu aveti voie. Orice creatie este protejata de dreptul de autor. Mai multe informatii puteti gasi in legea 8/1996 cu toate modificarile. De asemenea informatii puteti gasi si pe site-ul www.legi-internet.ro