avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor fotografii preluate de pe site ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor fotografii preluate de pe site "freeware"

Buna ziua,

pe site-ul meu s-a utilizat la un blog post o poza, dupa vreo luna am primit emailul de mai jos . Cum sa procedez. care ar putea sa fie dovada lor ca am folosit poza daca aceasta a fost indepartata imediat ce am primit emailul ?
Poza folosita de mine afost downloadata de pe un site "freeware" si este o modificare a pozei reclamate cu drepturi de autor, nu sunt identice.

E-mailul notificant:
"
In atentia: Dl. Director General

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca ____ SRL este reprezentantul exclusiv in Romania al celor mai importante banci internationale de imagini si clipuri video, printre care si ___. _____ este principala sursã de produse media, cu un portofoliu impresionant de opere fotografice, muzicale sau video realizate de profesionisti, ale caror drepturi de reproducere sunt subiectul legilor aplicabile de protecþie pentru drepturile de autor, conferite si protejate prin art. 7 lit f), art. 13 si art. 21 din Legea nr 8/1996.

Ca urmare a verificarii site-ului htt-p://w-w.s_____de catre partenerii nostri a fost identificata ca apartinand bazei noastre de date, (_____________) 1 imagine avand codul: sb10068281c-001


_______SRL nu a emis nicio licenta pentru utilizarea imaginii mai sus mentionata pe site-ul dvs. si nici sistemul de vanzari internationale nu inregistreaza o vanzare a acestei imagini pentru acest scop.


Compania noastra trateazã încãlcarea drepturilor de autor ca pe o problemã gravã. Ca atare, vom face toate eforturile pentru a proteja copyright-ul surselor pe care le reprezentam, precum si pentru reglementarea cazurilor de utilizare incorectã.


In consecinta, daca detineti o licenta care va acorda drepturile de reproducere pentru imaginea mai sus mentionata, va rugam sa ne trimiteti - in termen de 48 de ore de la receptia acestei notificari - o copie a documentului respectiv la adresa sediului nostru din Bucuresti, prin email 2@r.ro sau pe fax la numarul 0____


In cazul in care nu detineti un astfel de document, utilizarea acestei imagini este neautorizata si incalca drepturile conferite in baza Legii nr 8/1996 si poate fi sanctionata in conformitate cu prevederile acestui act normativ. Singurul mod de a reglementa aceasta situatie este obtinerea unei licenþe si achitarea contravalorii acesteia. Astfel, utilizarea imaginii va fi licenþiata în mod corespunzãtor ºi în conformitate cu toate legile dreptului de autor în vigoare.


Este important de reþinut cã licentierea in vederea utilizarii imaginii identificate este necesarã, chiar ºi în cazul în care imaginea este îndepãrtata de pe site-ul dvs.


Scopul principal al demersului nostru este acela de a reglementa si legaliza utilizarea imaginii identificate. Va solicitam, deci, sa ne contactati in termen de cel mult 48 de ore de la primirea acestei notificari, pentru a solutiona amiabil aceasta situatie.
"


Multumesc Anticipat.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
pschintee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:53, 9 Decembrie 2011
un cat de mic ajutor va rog? nimeni?
Poza folosita de mine afost downloadata de pe un site "freeware" si este o modificare a pozei reclamate cu drepturi de autor, nu sunt identice.

Daca este adevarat ceea ce afirmati si puteti dovedi, luati legatura cu firma respectiva si demonstrati bunele dvs. intentii.
Din pacate, daca imaginea respectiva este protejata de legea dreptului de autor, societatea respectiva nu va inceta sa ceara daune pentru repararea prejudiciului. A se vedea Sectiunea a 2-a/ Proceduri si sanctiuni / Art. 139 din legea drepturilor de autor 8/1996.
[ link extern ]

Nu stiu daca este normal sa platiti licenta (vedeti in lege) chiar daca nu mai folositi imaginea dar cu siguranta o eventuala amenda (daca se ajunge in instanta) sau licenta ar putea avea aceeasi valoare, diferenta constand in evitarea unei perioade de stres si umblat prin tribunale.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe vallir vallir Buna seara, Speta: realizam un video (mai exact filmari din trafic; dashcam), il editam (muzica, efect etc.) si il uploadam pe Ytb. Dupa cum bine stim, ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi autor pe suport online Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. Ieri am primit o notificare de folosire pe un site detinut de mine a unei imagini care este protejata de drepturi de autor. (asa am aflat de la ... (vezi toată discuția)