avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită BANI IMPRUMUTATI CU ACTE NOTARIALE
Discuție deschisă în Executare silită

BANI IMPRUMUTATI CU ACTE NOTARIALE

Buna seara!Am imprumutat o persoana cu un contract notarial pe persoana fizica. Eu banuiesc ca nu ar avea nici un bun pe numele lui .dar este asociat intr-un srl.! Firma ce detine bunuri.!As putea sa-i trag la raspundere si ca persoana juridica? :"> sau sa cer ca aceasta persoana sa fie trasa la raspundere penal? :"> In contract este trecuta o clauza precum ca datoria este transmisibila mostenitorilor .
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:25, 25 Februarie 2010
Nu puteti atrage raspunderea ca persona juridica si nici penal. Puteti urmari actiunile sau partile sociale la societatea respectiva. Clauza respctiva va foloseste doar in cazul in care debitorul nu va mai fi.
Daca va exista un titlu executoriu ( de exemplu o hotarare judecatoreasca civila/penala) prin care "debitorul/inculpatul" sa fie obligat la plata unei sume, pe calea executarii silite, pot fi executate silit partile sociale detinute de respectivul debitor intr-o S.C.

"Datoria" poate fi "preluata" de catre mostenitori doar daca acestia accepta mostenirea de pe urma "defunctului debitor" insa in situatia prezentata de dvs., nu avem nici un defunct...momentan.:)

Va rog frumos sa va editati mesajul in sensul scrierii cu litere mici a textului, deoarece ati incalcat Regulamentul de postare, iar in Internet, scrisul cu majuscule echivaleaza cu a tipa, la noi sau la alte persoane.
Multumesc pentru intelegere.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita roxicutza86 roxicutza86 spuneti mi,va rog,se poate face executare silita mostenitorilor<inca nu s a facut succesiunea> pentru un card de credit in care se precizeaza faptul ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati furnizor narcisailiescu narcisailiescu Este legal ca RADET dupa ce a sistat furnizarea si si-a luat contoarele si a castigat procesul pentru neplata datoriilor unei asociatii de proprietari si a ... (vezi toată discuția)
Neplata factura servicii telefonie mobila orange1 orange1 ce se intampla cu datoriile unei persoane decedate fata de o companie de telefonie mobila?e posibil sa fie executati silit membrii familiei ? (vezi toată discuția)