Mi s-a restructurat postul in anul trecut, inca sunt angajat in acelasi loc pt ca mi-am luat CM 5 luni. Vreau sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii???
Daca veti fi concediat pentru motive care nu tin de persoana salariatului (in cazul dvs restructurare post) atunci beneficiati de min 1 salariu compensatoriu. Trebuie sa cititi si contractul colectiv de munca al companiei pentru a va lamuri exact de cate salarii compensatorii puteti beneficia.
va multumesc Doamna.
Nu am cum sa mai citesc pt ca sunt acasa de mult si nici nu am auzit sa existe asa ceva.....cat timp am fost acolo....sau nu am stiut eu
In cazul in care compania nu are propriul contract colectiv de munca, atunci se aplica normele contractului colectiv la nivel national.
Conf Art. 78(1) angajatii vor beneficia de o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Succes!
Conform : Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010
Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2895/29.11.2006