avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca pot trece cota mea pe numele fiului in varsta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca pot trece cota mea pe numele fiului in varsta de 1 an

Buna ziua. Imi puteti spune in cazul in care sunt coproprietar pe un apartament daca pot trece cota mea parte pe numele fiului in varsta de 1 an, si daca pot efectua cadastru fara semnatura celuilalt proprietar, intrucat nu tin legatura cu el.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:31, 26 Februarie 2010
buna ziua!
haideti sa le luam pe rand:
1. nu puteti face cadstru si intabulare, ma refer la prima intabulare pe o cota parte dintr-un imobil, prima intabulare se face pe cota intreaga de 1/1.
2. teoretic si practic se poate instraina in mod valabil cota parte e va apartine, dar nu vad intersul acestei operatiuni.
ceva credite pe al banci?
de fapt nu stiu daca s-a facut cadastru, unde pot verifica
buna ziua!
la ocpi.
Cadastru si intabularea se face pe tot imobilul.
Cota dvs o puteti vinde minorului, dupa ce in prealabil ati obtinut acordul de la autoritatea tutelara si numirea unui curator care sa semneze in locul minorului.
stimate domn. in cazul in care aveti actul prin care ati devenit coproprietar al acestui imobil, dvs. puteti face pe speza dvs. integral documentatia pentru intabulare a imobilului in cartea funciara. Asta inseamna ca dvs. chiar daca aveti numai o cota parte va trebui sa achitati integral cheltuielile privind intabularea acestuia in cartea funciara, intrucat dvs. singur ati depus aceasta cerere. In acest caz reusiti sa va intabulati imobilul atat pe numele dvs. dar veti intabula si cota celuilalt proprietar.
Da, puteti dona fiului minor in varsta de 1 an aceasta cota. Atentie!!! In cazul in care dvs. veti mai avea ulterior si alti copii in afara de acestia contractul este lovit de nulitate.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Carte funciara - apartament de bloc Detin cota de 5/8 dintr-un apartament (1/2 prin CVC si 1/8 dupa succesiunea sotului decedat) Restul de 3/8 il detine fiul meu, mostenire de la tatal sau. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota-parte apartament. cipry_blue cipry_blue Doresc sa cumpar de la fratele meu partea lui de apartament mostenita de la tatal nostru. Dupa decesul tatalui, urmare a succesiunii, noi copii avem o cota de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi vand cota Cristina12 Cristina12 Buna ziua.Impreuna cu o persoana care nu este nici un fel de ruda cu mine,detin o locuinta,fiecare avand cota 1/2. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa-i fac ... (vezi toată discuția)