Noul medic de familie va cere o copie dupa buletin si o adeverinta de la locul de munca, dosarul de la medicul vechi se poate aduce si mai tarziu. Alte conditii nu sunt. Firesc trebuie mai intai discutat cu medicul respectiv daca va primeste.
Prietenei mele, care s-a mutat cu domiciliul din judetul Alba, la Cluj-Napoca i-au cerut adeverinta de la finante Alba, cu veniturile din ultimii ani, fara de care nu o primesc pe liste la Cluj. In Alba a fost o simpla angajata, la Cluj este administrator la firma proprie. Este inscrisa ca platitor de CAS la Cluj. Nici mie nu imi venea sa cred ce imi povesteste, insa mai spune ca incearca de mai mult timp sa se inscrie la un medic de familie si nu reuseste din cauza de mai sus.
Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala lunara pe ultimii 5 ani la nivelul unui salariu minim pe economie.
:) cu ce se poate dovedi plata contributiei? Mi mi se pare normal si logic ca, din moment ce exista acel CNP, institutiile statului sa poata verifica intre ele daca persoana respectiva are datorii sau nu.