avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitatea obiectelor de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitatea obiectelor de inventar

Buna ziua,

La momentul achizitionarii ob. inventar fac c nota contabila: 303=401 cu tva aferent, si 603 = 303 in acelasi timp.
evidenta ob o am facuta pe fisa de inventar la sf. anului. Mai trebuie sa debitez ct.8035, in acest caz?
Dcaca am lista cu ob. de inventar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 20:08, 4 Martie 2010
da
Debitez ct.8035 cu val. ob. inv. de fiecare data cand am o intrare de ob.inv asa: 8035 = 100 lei? concomitent cu 603 = 303?
Creditez ct.8035 cu val.ob. inv. scos din evidenta asa: 100 lei=8035?
Daca am cumparat pt firma un radio de 100 lei, fac notele: % = 401
303
4426

603 = 303; 8035 = val.ob.?

Daca peste 1 an nu mai functioneaza radioul, fac nota val.ob. = 8035?
Eu de 3 ani am facut numai lista cu ob.inv. la inventarierea de sf. anului, nu am folosit ct.8035 nici la achizitie, nici la scoatere din uz.
E vreo problema?

Multumesc anticipat!

Utilizarea conturilor in afara bilantului nu este optionala. Le folositi atat in cursul anului, cand apar modificari cat si pentru a reflecta in contabilitate rezultatele inventarierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar aroua_79 aroua_79 In luna iunie 2012 am achizitionat un aspirator, contat ca si obiect de inventar care a fost dat in folosinta in aceeasi luna. In luna ianuarie 2013, ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)