avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... litigiu cu asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

litigiu cu asociatia de propietari

daca sunt in plin proces cu asociatia de propietari pentru recuperarea datoriilor,cei de la asociatie au posibilitatea pe parcursul procesului sa-mi opreasca utilitatile(ex.apa,gaze) daca inca nu sa dat hotararea judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:18, 25 Februarie 2010
Nu nu au aceasta posibilitate, dar in schimb vi se vor calcula in continuare penalitati.
va multumesc mult pentru raspuns
asociatia nu are niciun drept in a va opri utilitatile, acesta fiind dreptul exclusiv al furnizorului in cauza. pentru neplati asociatia va percepe penalitati pina la rezolvarea cazului in instanta, sumele respective acoperind fie penalizarile furnizorului/furnizorilor, fie intrind intr-un fond al asociatiei
@carol_lorac, nu aveti dreptate. Furnizorul are aceasta posibilitate pana la bransament, dupa - este prerogativa asociatiei.
Noi am avut un proprietar, am mai spus pe forum, care nu-si platea consumurile si toate alea, ani la rand, mai precis 5. Sigur ca i se calculau majorari, sigur ca l-am actionat in justitie, dar pentru a face paguba cat mai mica AG a prevazut undeva o clauza - nu-mi amintesc acum prea bine acum, ceva de genul - asociatia va lua toate masurile pentru limitarea debitelor produse de proprietarii rau-platnici, inclusiv debransarea de la utilitati... si l-am debransat!
Sigur, sunt situatii si situatii, deci nu trebuie sa generalizam, insa trebuie stiut ca daca si proprietarii dar si as. prop. procedeaza conform legii, in mod normal nu se ajunge aici. Nimeni nu zice ca numai sunt conflicte, opinii diferite, dar toate trebuiesc aplanate si rezolvate cat mai amiabil posibil, dar daca nu se poate sigur ca asociatia trebuie sa ia masuri...
@Adam Grecu
Cu tot respectul,practica mentionata de dvs este la limita legalului cu posibile consecinte .
Aveti dreptate referitor la latura obiectiva ca proprietarul va determinat ca urmare a acumularii restantelor pe o perioada indelungata ,dar pot aparea si situatii in care,
acesta sa motiveze ca a suferit terte prejudicii, exclusiv datorita debransarea de la utilitati,cu consecinte ireversibile

Alte discuții în legătură

Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Restante apa nova iogene iogene asociatia de proprietari poate opri apa rece proprietarilor care refuza sa-si achite cotele de intretinere? (vezi toată discuția)
Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)