avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... litigiu cu asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

litigiu cu asociatia de propietari

daca sunt in plin proces cu asociatia de propietari pentru recuperarea datoriilor,cei de la asociatie au posibilitatea pe parcursul procesului sa-mi opreasca utilitatile(ex.apa,gaze) daca inca nu sa dat hotararea judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:18, 25 Februarie 2010
alfonso a scris:

daca sunt in plin proces cu asociatia de propietari pentru recuperarea datoriilor,cei de la asociatie au posibilitatea pe parcursul procesului sa-mi opreasca utilitatile(ex.apa,gaze) daca inca nu sa dat hotararea judecatoreasca ?

Intrebati daca au posibilitatea sa opreasca utilitatile.
Posibilitatile tehnice difera de la bloc la bloc. De exemplu sistarea apei se poate face daca exista coloana separat pentru fiecare apartament. Asa se poate opri apa la apartamentul cu restante iar celelalte apartamente au apa in continuare. Acesta este si unul din scopurile contorizarii separate.
Din punct de vedere legal, se pot opri utilitatile pentru restantier si inainte de actiunea in instanta si in timpul procesului. Procesul este pentru recuperarea restantelor si nu pentru sistarea utilitatilor.
Cel care nu mai are apa, gaz, caldura poate fi astfel sensibilizat sa plateasca. Daca nu-i convine nu are decat sa actioneze el in instanta asociatia sau furnizorul.
Incercati sa nu va platiti vreo 3 luni energia electrica consumata in apartament sau telefonul. Sa vedeti cum va debranseaza de la energia electrica cu un preaviz doar de 5 zile iar tonul la telefon dispare imediat. Si-apoi va mai si actioneaza in instanta.
Asociatia de ce nu ar trebui sa o faca!?
Nu este corect sa astepte sa se adune datoriile catre furnizori si sa "beneficieze" de sistarea utilitatilor toti proprietarii din bloc. Majoritatea proprietarilor achita la timp cotele de intretinere si nu e normal sa nu aiba ceea ce platesc. Iar celui care nu plateste de ce sa-i livram, sa-i "bagam pe gat" utilitatile pe care nu vrea sau nu poate sa le cumpere !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Restante apa nova iogene iogene asociatia de proprietari poate opri apa rece proprietarilor care refuza sa-si achite cotele de intretinere? (vezi toată discuția)
Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)