avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in perioada de negociere a CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in perioada de negociere a CCM

Se poate efectua o concediere pe motive disciplinare in perioada de negociere a CCM la nivel de unitate?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:18, 25 Februarie 2010
Daca este urmata procedura stabilita de lege se poate dispune concedierea.
Angajatii trebuie sa respecte legea si ROI-ul si dispozitiile companiei indiferent de perioada.
Da, in conditiile in care abaterea disciplinara este reala si dovedita respectiv, in conditiile respectarii procedurii stabilite de Codul muncii.
Stiu ca exista undeva o prevedere ca pe perioada negocierii CCM nu am voie sa fac concedieri. Dar nu mai stiu unde am citit prevederea
CCm este valabil pina la aplicarea noului CCM. in perioada negocierii noului CCM se aplica regulile si prevederile vechiului CCM. daca desfacerea CIM s-a facut cu respectarea CCM in vigoare, CIM este legal desfacut.
In general in contractele colective de munca se stipuleaza ca angajatorul se obliga ca pe perioada negocierilor sa nu initieze concedieri colective .
Vedeti art.5 alin.(3) din CCMUN pe anii 2007-2010 .

Alte discuții în legătură

Concedierea pt motive ce tin de pers angajatului IULIU MARIAN IULIU MARIAN buna ziua, in cazul concedierii pentru motive care tin de persoana salariatului,exista o perioada de preaviz pe care angajatul trebuie sa o satisfaca(daca ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Sanctiunile disciplinare... bv96rrr bv96rrr Pentru sanctiuni repetate se poate desface CCM. Dar care este intervalul de timp in care se poate considera abateri repetate. Stiam ceva de genul ... ca la un ... (vezi toată discuția)