Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca lucrez la un patron am dreptul sa primesc un salariu mediu pe unitate?Din cate am inteles acesta se primeste si daca nu este specificat in contractul colectiv de munca al intreprinderii deoarece este in temeiul contractului colectiv unic de munca la nivel national si se poate primi pana la varsta de 3 ani.
Va multumesc
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.
Termenul de solicitarea acestui ajutor este de 6 luni si se calculeaza de la data nasterii copilului.
Nu cred ca ati citit peste tot .. Codul muncii specifica termenul de prescriptie , in acest caz la art.283 alin.1 lit.e , si anume: cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.