avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... abuz
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

abuz

mi sa ridicat masina,recunosc stationata neregulamentar in sectorul 1 de cei din sectorul 6 .acest nu est abuz??
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:56, 26 Februarie 2010
Parerile sunt impartite functie de ce parte a baricadei va situati
Autoritatile invoca dispozitiile codului rutier si hotarari ale consiliului local,proprietarii denunta abuz impotriva proprietatii,garantate de Legea Fundamentala
buna seara !
Este de vazut faptul daca acea societate are atributiuni in acea zona in care vi-a fost ridicata masina !
Incercati sa faceti o plangere sau o sesizare catre primaria sectorului respectiv care sa va informeze daca are contract cu acea societate !
Succes !
Pentru a vedea daca este abuz,trebuieste vazut cu ce unitate prestatoare de asfel de servicii are contract Primaria Sectorului 1,daca politistii care au participat si au incheiat proces verbal erau de la sect.6 sau de la sect.1(Politia Comunitara) sau daca au particpat la ridicare cei de la Polita Rutiera care au competenta in tot Bucurestiul
sectorul 1 are contract cu transauto parca situat pe maelotilor am sunat la ei si mi-au confirmat,la procesul verbal era agent comunitar sector 6 plus ca cei de la ridicari auto cand mi-au predat maina nu mi-a intocmit nici un proces verbal in ce stadiu in da masina.a cerut fimarea si mi sa spus sa o cer la udristei ,am fost la udristei ...mi-a zis ca doar in instanta,sfatuindu-ma sa ii dau in judecata pt abuz si sa contest si amenda ,dar sincer nici nu stiu cum sa o formulez.multumesc pt rasp
Formulati plangere pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,conf.art.246 c.pen, impotriva celor care v-au ridicat masina fara drept dar pentru distrugere,daca exista staricaciuni ca urmare a activitatii acestora.
Formulati contestatie impotriva masurii luate de un organ neautorizat pe teritoriul sectorului 1 si invocati nulitatea procesului verbal,intocmit de agenti necompetenti teritorial
Acesta infractiuni pentru care formulati plangere penala trebuiesc dovedite cu acte,martori,expertiza de avaluare a stricaciunilor aduse masinii.,orice alte probatorii admise de lege.
Trebuia sa sesizati sectia de politie competenta pentru distrugere si sa va fie fotografiate de criminalisti bunul distrus,urmand a se face proces verbal de constatare,daca stricaciunile sunt evidente si vizibile.
Puteti actiona si in civil,printr-o actiune in pretentii ,conf.art.998-1000 c.civ.pentru a fi dezdaunat cu contravaloarea pagubei.
Este indicat sa apelati la un avocat pentru a va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea masinii pbet356 pbet356 Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata masina de ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal contestatie si ridicare masina crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Vreau sa formulez o plangere impotriva procesului-verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu avertisment dar mi-a fost ridicata si ... (vezi toată discuția)