Sint separat de fosta prietena cu care am un copilas de citeva luni. si pe care nu prea ma lasa sa-l vizitez. As vrea sa ne intelegem amiabil. Cam cite zile de vizitare as cistiga in cazul in care o dau in judecata? As putea lua copilul la mine un weekend sau doua pe luna??? cam care ar fi minimul cistigat in instanta. Va multumesc.
Daca ati recunoscut copilul, conform C.Familiei aveti aceleasi drepturi ca si ea asupra copilului. Puteti deschide actiune pentru stabilire program de vizitare, legea va permite acest lucru, programul trebuie sa fie acceptat de catre ambele parti, sa nu afecteze moralul copilului si programul acestuia, cresterea si educarea sa. Ea poate introduce o actiune pentru incredintare minor, in care sa va oblige si la plata unei pensii de intretinere. Referitor la stabilirea programului de vizitare, puteti cere cat vreti dar ea poate depune intampinare si cerere reconventionala in care sa stabileasca un alt program de vizitare in functie de timpul ei si nevoile copilului. Sfatul unei avocat este foarte util, pentru ca prin sentinta se va stabili un program de vizitare periodic.
In general se acorda vizite saptamanale.Nu cred ca e posibil sa nu iti fie date macar 4 ore pe saptamana.Bine,daca nu sunt alte probleme la mijloc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Apel divort
miki564
Tocmai ce s-a terminat procesul de divort, si am obtinut custodie comuna asupra copilasului pe care il avem iar domiciliul copilului este la tata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)