avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii necesare intrarii in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii necesare intrarii in somaj

As dori sa va intreb daca pot intra in somaj,daca in ultimele doua luni am avut concediu fara plata.Contractul meu de munca a inceput pe 01.08.2007
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 18:38, 27 Februarie 2010
Trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data concedierii/depunerii cererii si le indepliniti fara cele doua luni.
conditiile pt acordarea indemnizatiei de somaj sunt :
1. stagiul de 12 luni din ultimele 24,
dar si
2. articolul cu care vi se inceteaza ultimul contract de munca;)
andram a scris:

conditiile pt acordarea indemnizatiei de somaj sunt :
................
2. articolul cu care vi se inceteaza ultimul contract de munca;)

Nu toate temeiurile de drept al incetarii unui c.i.m. da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj .. de exemplu, art.55 lit.b, art.79 C.mun.

C.i.m. trebuie sa inceteze din motive neimputabile salariatului, pentru ca acesta sa beneficieze de somaj, cu conditia sa aiba si stagiului minim de cotizare.
Nici nu am spus asa ceva..am vrut doar sa evidentiez ca sunt DOUA conditiile de acordare a somajului..stagiul minim de 12 luni in 24 si articolul cu care inceteaza CIM, fara a mai exemplifica articolele din Codul Muncii care confera acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj bancuta bancuta buna ziua, firmala la care lucrez cu program de 8 ore urmeaza sa intre in faliment.eu mai am 4 ore cu contract de munca ca administrator de imobile la mine ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, contractul meu de munca a incetat conform articolului 55 b in data de 4 februarie.Inrebarea mea este : pot solicita ajutor de somaj daca in ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului - etape euzoom euzoom Lucrez la societatea A de 9 ani . Am fost înștiințată verbal ca urmează să mi se desființeze postul de muncă. Mi s-a propus un alt loc de munca la ... (vezi toată discuția)