Buna ziua!
Va scriu in speranta ca-mi puteti lumina situatia existenta, pe care incerc sa o reproduc mai jos.
Este vorba despre o casa+teren situata intr-o comuna constanteana, ale caror acte au fost tinute in arhiva primariei(asa se facea prin anii 50-60), arhiva a ars in urma cu multi ani, de aici si inexistenta acestora. Desi impozitul pe imobil/teren a fost platit in fiecare an, am refacut schita cadastrala, etc plus multe vizite la primaria comunei, nu reusim sa refacem acest act.Mentionez ca proprietara acestora a decedat anul trecut, iar noi(3) ca mostenitori trebuie sa discutam mostenirea, care practic fara acte nu o putem face...Ce ne sfatuiti?
Multumesc mult!
Un avocat pe care l-am consultat a spus ca e clar uzucapiunea cea mai probabila, fiind o proprietate detinuta fara intreruperi etc practic din anii '50-'60. dar la uzucapiune nu intra toti mostenitorii cred...aici sunt in numar de 3 ...din care unul nu ar dori sa participe la cheltuieli, dar isi doreste banii care se cuvin pe dreptul lui...
itze multe incurcate...
intr-o perioada am cautat si la arhiva cartii funciare, s-a comunicat ca nu exista nimic acolo ....:O
oricum, multumesc de raspuns. :sorry:
Uzucapiune
gigelas
Buna seara,
Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original).
A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983.
Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)