avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire certificat de proprietate casa+teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire certificat de proprietate casa+teren

Buna ziua!
Va scriu in speranta ca-mi puteti lumina situatia existenta, pe care incerc sa o reproduc mai jos.
Este vorba despre o casa+teren situata intr-o comuna constanteana, ale caror acte au fost tinute in arhiva primariei(asa se facea prin anii 50-60), arhiva a ars in urma cu multi ani, de aici si inexistenta acestora. Desi impozitul pe imobil/teren a fost platit in fiecare an, am refacut schita cadastrala, etc plus multe vizite la primaria comunei, nu reusim sa refacem acest act.Mentionez ca proprietara acestora a decedat anul trecut, iar noi(3) ca mostenitori trebuie sa discutam mostenirea, care practic fara acte nu o putem face...Ce ne sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:14, 28 Februarie 2010
Autoritatea care a detinut documentele distruse prin incendiu are obligatia legala sa puna la dispozitie documente inlocuitoare
"comuna constanteana" nu a fost in zona de aplicare a legilor proprietatii lg 18/91 etc? Ar fi trebuit sa primit Titlu de proprietate...
Imi pare rau, insa nu exista asa ceva cum ca "actele de proprietate erau tinute la primarie". Pur si simplu, actele de proprietate stau la proprietar. Si un act de proprietate din anii 1950-1960 trebuia sa fie "intarit" de un act dobandit in baza legii 18/1991 (titlu de proprietate sau Ordinul prefectului).
1. daca fostul proprietar nu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate pentru curte si casa in baza legii 18/1991 sau a unora din legile subsecvente (ultima lege - 247/2005), aveti intr-adevar o problema.
2. daca s-a cerut (si s-a facut) reconstituirea dreptului de proprietate, trebuie sa solicitati la prefectura Constanta un duplicat al actului de proprietate (fie el TP sau Ordinul prefectului).
Reveniti cu amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire acte proprietate imobil+teren mihaelaflorea mihaelaflorea Buna ziua! Va scriu in speranta ca-mi puteti lumina situatia existenta, pe care incerc sa o reproduc mai jos. Este vorba despre o casa+teren situata intr-o ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - un sfat, va rog mult!!!! miorita miorita Ma confrunt cu urmatoarea situatie: pentru un teren intravilan, in sectorul 3, cu constructie (casa), proprietarul nu are titlu de proprietate; imobilul l-a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)