avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire act proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire act proprietate

Buna ziua!
Va rog frumos sa ne consiliati in urmatoare problema.
Avem o proprietate (a bunicii materne) casa + teren aferent, construita prin 1950. Actele de proprietate nu au fost ridicate de la primaria arondata la termenul comunicat in acel an, plus ca se comunicase ca luase foc arhiva unde erau depus in primarie.
Dupa decesul proprietarilor (bunica a decedat ultima anul trecut), dorim sa facem succesiunea. Am refacut cadastru, etc,. Problema e ca sunt 3 mostenitori, iar pe terenul respectiv unul dintre ei a ridicat o alta casa cu acordul tuturor in scris. Acesta si-ar dori si el perfectate actele pt partea lui, dar am inteles ca intervine o uzucapiune pe numele ultimei decedate(bunica) si ca asta ar fi singura sansa.
Ce ne sfatuiti? Actul de proprietate initial se poate reconstitui? Am cautat la arhivele nationale, dar acea perioada( anii 50) nu se gaseste acolo.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:17, 13 Iunie 2010
Depuneti o actiune in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin efectul uzucapiunii de 30 de ani deoarece indepliniti conditiile art. 1846-1847 din Codul civil, la instanta competenta teritorial.
Ulterior dezbateti succesiunea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu proprietarul terenului? cornic cornic In 1970 parintii mei impreuna cu un vecin au cumparat impreuna 1200 mp teren si o casa cu acte de vinzare cumparare, marginile proprietatii de atunci erau ... (vezi toată discuția)
Reconstituire acte proprietate imobil+teren mihaelaflorea mihaelaflorea Buna ziua! Va scriu in speranta ca-mi puteti lumina situatia existenta, pe care incerc sa o reproduc mai jos. Este vorba despre o casa+teren situata intr-o ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor 1987 a.constantin a.constantin In certificatul de mostenitor efectuat in 1987 sunt precizate bunuri imobile: \"Una casa din prefabricate, {...} pe terenul {...}\". Conform noilor legi in ... (vezi toată discuția)