avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie handicap

sotul meu are ca diagnostic glioblastom multiform operat,radiochimiotratat.rezultatele sunt f proaste tumora a crescut cu 4o% sub terapie.medicii nu mai au solutii mi au spus ca va mai trai citeva luni .a facut pareza dreapta,nu se poate misca singur depinde intru totul de mine.Am depus dosarul pentru acordarea pensiei de handicap si a primit gradul 2.Eu cred ca nu este corect.Am inteles ca ,contestatia dureaza 4-5 luni.mentionez ca este in concediul medical,avind dreptul 1 an si jumatate.Ce parere aveti?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:24, 26 Februarie 2010
Nomenclatorul de incadrare prevede afectiuni concrete,fara exceptii
Daca apreciati ca nu au fost retinute sau apreciate in integralitate ,afectiunile si sechelele,puteti in baza documentelor medicale sa sesizati oficial Autoritatea Nationala pentru persoanele cu handicap-Comisia superioara de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti,Bucuresti,str Cezar Bolliac nr 42,sector 3,cod 74.304

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie comisia de handicap descartees20 descartees20 Buna ziua, Sunt operat de un plaman datorita Tuberculozei MDR si am fost respins de comisia de handicap Tg-jiu. Doresc sa stiu daca am acest drept pt ca ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Irina Lupu Irina Lupu Buna Ziua! sotul meu a fost diagnosticat cu necroza aseptica de cap de os femural bilateral. in luna martie a suferit o interventie chirurgicala de ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap jimonalisa jimonalisa in anul 1994 tatal meu a fost internat la sectia de neurologie in urma a 3 episoade de atacuri ischemice cerebrale tranzitorii si reversibile , repetitive , ... (vezi toată discuția)