avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general majorare capital social prin aport in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

majorare capital social prin aport in numerar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, un srl,doreste o marire de capital de la 200 lei la 2000lei, prin aport in numerar,ce acte trebuie intocmite si cum se inregistreaza apoi in contabilitate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:56, 30 Aprilie 2010
456 = 1011 act aditional la contract de societate, 1800 lei
5311 = 456 dispozitie de incasare si chitanta 1800 lei
1011 = 1012 nota contabila
Buna ziua,

as avea nevoie de un sfat avizat, in masura in care ma poate ajuta cineva cu informatii exacte.
Vreau sa fac o majorare de capital social (mai exact sa rotunjesc la suma intreaga valoarea capitalului social care, dupa denominare da cu virgula) si, pentru ca in discutie este vb de suma de 42,5 lei, impartita procentual celor trei asociati (1 roman si 2 austriaci) intentionez sa facem pt acest aport, chitante de incasare pe numele fiecarui asociat, cu sumele aferente (8,5 lei, 17 lei, 17 lei cifre exacte). Problema mea apare la Reg Comertului unde mi se spune ca nu se poate face acest aport in numerar prin casierie ci doar prin banca. Pai cum sa chem asociatii pt 17 lei fiecare tocmai din Viena, si daca i-as pune sa imi faca imputernicire pt asta, cu traducere si legalizare m-ar costa cat nu face!...

Am explicat ca potrivit OMFP 3055/2009 la capitoulul functionarea conturilor, mai exact contul 456 Decontari cu actionarii/asociatii privind capitalul, scrie clar ca aportul in numerar poate fi prin 512 (banca) sau 531 (casa).

Puteti sa imi spuneti ce alt argument forte, negru pe alb, in legislatia noastra mai exista referitor la aportul in numerar prin casierie?

Sau au dreptate??? #-o
Exact cum duceti la Oficiul Registrului Comertului o copie dupa foaia de varsamant care dovedeste depunerea aportului in contul bancar, la fel se poate duce si o copie dupa chitanta emisa pentru depunerea banilor in casierie.

Stiu ca cei de la ORC nu accepta asta, dar daca va duceti in audienta la conducerea acestuia se va rezolva. O societate a facut majorarea de capital prin repartizarea profitului si cei de acolo spuneau ca nu se poate asa ceva. Dupa o discutie s-au lamurit ca se poate.

Functionarii sunt foarte slab pregatiti, dar se dau atoatestiutori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport propriu stefrares stefrares ce inseamna si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
O societate comerciala nou infiintata a platit numerar toate cheltuielile tampau gabriela tampau gabriela O societate comerciala nou infiintata a platit numerar toate cheltuielile de consituire la Registul cometului . Tinand cont de faptul ca asociatul nu poate ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin conversia imprumutului scorus69 scorus69 Buna sera va rog sa mi spuneti daca se poate face majorare capital social cu suma imprumutata de asociat catre firma si existenta in contul 4551.Daca da ce ... (vezi toată discuția)