Am divortat in feb.2006 (sentinta civila si irevocabila de desfacere a casatoriei, din culpa comuna ). Am ramas in apartament cu cei 2 copii (din care unul major deja la data desfacerii casatoriei). Sotul s-a mutat la parintii lui .Am avut mari probleme financiare in aceasta perioada si abia acum la inceput de an am reusit sa ne mai revenim (eu si copiii).Acum am primit de la sot o comunicare prin care ma anunta ca si-a luat avocat si inainteaza proces de partaj (pt.apartament ) Eu nu imi permit sa platesc un avocat (abia am platit datoriile la intretinere si banca ) .
Ma pot prezenta la proces fara avocat ? Ca situatia mie imi este clara: eu nu am bani sa dau pt.jumatatea valorii apartamentului si probabil ca eu si copiii vom fi dati afara din casa . Abia avem ce minca...dar sa mai platim un avocat !
Puteti sa-mi dati un sfat ?
Multumesc
puteti sa va prezentati la instanta si fara avocat
cel mai bine ar fi sa va intelegeti si sa incheiati o tranzactie
daca nu se poate, dosarul isi va continua cursul...
parerea mea este ca nu veti fi data afara din imobil mai ales ca nu aveti o alta casa si locuiti cu 2 copii, dar in functie de situatie, daca ramaneti in apartament veti obligata la plata unei sulte.
Deci: nu ma poate obliga nimeni sa iau un avocat !
Nu prea ma inteleg bine cu sotul si familia lui ! Si are dreptate ca am avut mari datorii la intretinere...de aceea motiveaza partajul ! Dar acum sint cu platile la zi !
Dar nu cred ca am cum sa-i platesc partea mea din apartament (am rate la banca pt. renovarile facute in apartament dupa ce am ramas numai cu copiii).
Multumesc pt.raspuns !
Am sa ma prezint pur si simplu fara avocat ! Ce-o vrea D-zeu !
Daca puteti demonstra lipsa/putinatatea veniturilor, puteti face o cerere la decanul baroului pt asistenta gratuita, si puteti beneficia de avocat daca vi se aproba cererea.
Puteti incerca.
Succes!
Multumesc pt.sfat !
Probabil ca asa voi face ! Oricum...alta posibilitate nu vad ! Imi pare rau ca nu ma pot descurca mai bine ! Singura multumire sint copiii care invata bine (unul student si unul in clasa a 11-a !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort/partaj
lllucci
Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)